Αποτελέσματα του αθλητισμού στην υγεία των μαλλιών

Επιδράσεις του αθλητισμού στην υγεία των μαλλιών Dr Serkan Aygın Clinic 2020-08-04 11:27:22

Αποτελέσματα του αθλητισμού στην υγεία των μαλλιών

Ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για υγιή και όμορφα μαλλιά. Εάν κάνετε τα σωστά πράγματα για τα μαλλιά σας και έχετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα, δεν έχετε υποκείμενα προβλήματα υγείας, τα μαλλιά σας θα είναι υγιή. Αν παρά τα πάντα, τα μαλλιά σας εξακολουθούν να πέφτουν, ίσως χρειαστεί να ασκήσετε περισσότερο!

Λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες πυκνής διαβίωσης, γνωρίζουμε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι δύσκολες και χρονοβόρες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να υποφέρετε κατά τη διάρκεια άσκησης. ίσως μπορείτε να το επιτύχετε κάνοντας κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Εδώ είναι τι πρέπει να δώσετε προσοχή για να βρείτε την άσκηση που θα απολαύσετε να κάνετε. Έτσι, πώς βελτιώνει το άθλημα την υγεία σας;

Το άγχος επηρεάζει ολόκληρο το σώμα σας. και φυσικά τα μαλλιά σας. Όταν τονίζετε, το σώμα σας παράγει ορμόνη στρες που ονομάζεται κορτιζόλη. Η ορμόνη κορτιζόλης επηρεάζει ολόκληρο το σώμα σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Όταν κανείς κάποιο άθλημα , το σώμα σας θα μειώσει το άγχος με την παραγωγή της ορμόνης της ευτυχίας σεροτονίνη, Μείωση του στρες? Επηρεάζει την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών άμεσα, καθώς και το δέρμα σας και άλλα μέρη του σώματός σας

Πώς μεγαλώνουν τα μαλλιά;

Τα μαλλιά επεκτείνονται με έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο των τριών σταδίων. Στο πρώτο στάδιο, σχηματίζεται ένας νέος ιστός τρίχας, τροφοδοτείται με αίμα και διαρκεί μεταξύ δύο και οκτώ ετών. Το δεύτερο στάδιο είναι μεταξύ δύο και τεσσάρων εβδομάδων. Η τρίχα σε αυτό το στάδιο είναι μακριά από την παροχή αίματος και σταματά την επιμήκυνση. Στο διάστημα των τελευταίων δύο έως τεσσάρων μηνών, τα μαλλιά δεν τρέφονται πια αλλά δεν πέφτουν. Μετά το τελευταίο στάδιο ολοκληρώνεται ο κύκλος επιμήκυνσης των μαλλιών και στη συνέχεια αρχίζει και πάλι το πρώτο στάδιο. Η παλιά υφή των μαλλιών ωθείται προς τα έξω και αποτελείται από ένα νέο ιστό. Ως φυσικό μέρος της διαδικασίας, κατά μέσο όρο 100 ρίζες μαλλιών πέφτουν καθημερινά. Αυτό επιτρέπει χώρο για την ανάπτυξη νέων μαλλιών.

Αιτίες της τριχόπτωσης

Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος επιμήκυνσης των μαλλιών, τα μαλλιά χάνουνται προσωρινά ή μόνιμα, αλλά δεν δημιουργούν νέα υφή τρίχας. Επιπλέον, οι ακόλουθοι λόγοι προκαλούν τριχόπτωση:

  • Στρες,
  • Μερικές ασθένειες,
  • Ορμονικές αλλαγές στο σώμα,
  • Υποσιτισμός,
  • Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται μπορεί να διαταράξουν τον κύκλο ανάπτυξης μαλλιών.

Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από τριχόπτωση μετά από 3 μήνες αγχωτικών συμβάντων ζωής. Η τριχόπτωση μπορεί να συνεχιστεί για αρκετούς μήνες εάν η πίεση παραμείνει. Αυτή τη φορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε μερικούς ανθρώπους. Επιπλέον, μερικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, υπέρτασης και κατάθλιψης μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί και στους άνδρες και στις γυναίκες λόγω ορμονικών αλλαγών στο σώμα.

Η ψυχολογική σας κατάσταση επηρεάζει άμεσα την υγεία των μαλλιών σας

Διατηρώντας τόσο το μυαλό σας όσο και την υγεία του σώματός σας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση λόγω στρες και σωματικών προβλημάτων υγείας. Ενώ κάνετε αθλήματα? απελευθερώνετε ορμόνες όπως οι ενδορφίνες που θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους και θα μειώσετε τις επιπτώσεις του στρες. Για να διατηρήσετε μια υγιή καρδιά και φλέβες, συνιστώνται τουλάχιστον 150 λεπτά ήπιας προπόνησης  εβδομαδιαίως και τουλάχιστον 75 λεπτά ισχυρής προπόνησης . Αυτό διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος στο βέλτιστο επίπεδο, μειώνει την φλεγμονή στο σώμα και επίσης? Έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.


Πόσο σημαντική είναι η άσκηση για την υγεία των μαλλιών;

Ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά Κλειδιά της υγιούς εμφάνισης των μαλλιών. Όταν ασκείστε, το σώμα σας θα ιδρώνει. Μέσα από εφίδρωση. τοξικές ουσίες στο σώμα απομακρύνονται από τους πόρους του δέρματος και έχουν ένα φρέσκο και λαμπερό δέρμα. Ομοίως, το κρανίο σας επηρεάζεται επίσης όταν ιδρώνετε. Οι ρίζες των μαλλιών ανοίγουν και παρέχουν αρκετό χώρο για την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Ο αθλητισμός αυξάνει επίσης τη ροή αίματος στο κρανίο . Αυτό σημαίνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. Αυτό οδηγεί σε ταχύτερη τροφοδοσία των θυλάκων της τρίχας και στηρίζει την ανάπτυξη των τριχών.

Πώς επηρεάζονται τα μαλλιά σου όταν δεν κάνεις αθλήματα;


Η σύγχρονη ζωή είναι σχεδόν ισοδυναμική με τη λέξη άγχους. Όταν είστε αγχώδης ? Ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των θυλάκων των τριχών επηρεάζονται. Επιπλέον, παράγονται περισσότερες ορμόνες στρες. Αυτό επιβραδύνει την επιμήκυνση των μαλλιών και μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.

Όταν κάνετε αθλήματα, η ορμόνη της ευτυχίας στο σώμα, τα επίπεδα σεροτονίνης αυξάνονται. Η ανύψωση της ορμόνης του επιπέδου ευτυχίας βοηθά το σώμα σας να αγωνιστεί με άγχος. Έχοντας ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και σας δίνει πιο λαμπερά μαλλιά. Τα οφέλη της άσκησης δεν περιορίζονται μόνο στα μαλλιά, αλλά και σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς. Τι συμβαίνει όταν δεν κάνεις αθλήματα;

Να μην κάνουμε αθλήματα αλλά να τρώμε υγιείς. είναι σαν να εφαρμόζετε το λάδι στα μαλλιά χωρίς να κάνετε μασάζ και δεν βοηθά πολύ. Ως εκ τούτου, ακόμα και αν εφαρμόζετε μια υγιεινή διατροφή, μπορεί να μην είναι αρκετή για τα μαλλιά σας και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα δέρμα και τα μαλλιά που φαίνονται άψυχα

Η άσκηση απαιτεί πολύ χρόνο;

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για να κάνεις αθλήματα. Πρώτα απ 'όλα, δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο για να κάνετε αθλήματα ή άσκηση για ώρες. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε στο σπίτι ή σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι σας. Ένα 20 λεπτό τρέξιμο και ένα πρόγραμμα pilates 25-30 λεπτών θα αρκεί. Ή μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα που σας αρέσει, όπως χορός και πολεμικές τέχνες. Όλα είναι για να είστε σταθεροί και να αναμορφώνετε τις σκέψεις σας.

Ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό σπορτ για την υγεία των μαλλιών;


Για να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με οποιαδήποτε εκπαίδευση καρδιο, όπως τo περπάτημα , τρέξιμο, ποδήλατο, χορός, πιλάτες, γιόγκα, zumba. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε το άθλημα σας στο σπίτι. μπορείτε να σκεφτείτε για την αγορά ενός διάδρομου γυμναστικής. Επιπλέον, η γιόγκα θεωρείται επίσης ωφέλιμη για την υγεία των μαλλιών. Γιόγκα; Αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή της κεφαλής και παρέχει τα πράγματα που χρειάζεστε για γρήγορη ανάπτυξη των τριχών. Η γιόγκα βοηθά επίσης στη ρύθμιση των ορμονικών ανισορροπιών, μια άλλη αιτία της τριχόπτωσης. Επίσης; Αυξάνει τη συγκέντρωση, έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα και βοηθά το πεπτικό σύστημα να θεραπευτεί.

Το υπερβολικό άθλημα προκαλεί τριχόπτωση;

Ένα από τα πιο περίεργα θέματα σχετικά με τον αθλητισμό και την υγεία των μαλλιών είναι εάν ένα πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης οδηγεί σε απώλεια μαλλιών. Λοιπόν, το υπερβολικό άθλημα προκαλεί απώλεια μαλλιών; Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην ηλικία των 35 ετών, τα δύο τρίτα των ανδρών παρουσιάζουν σημαντική απώλεια μαλλιών και 85% αυτών των ανδρών υποφέρουν από σημαντική απώλεια μαλλιών.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για την απώλεια μαλλιών. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν γενετικούς παράγοντες. Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, το άγχος, ορισμένες ασθένειες και ο υποσιτισμός, που επίσης προκαλεί σοβαρή ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών, ψευδαργύρου, μαγνησίου, ασβεστίου και σιδήρου, μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.

Όταν πρόκειται για το αν η άσκηση του αθλητισμού θα προκαλέσει τριχόπτωση, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το πλαίσιο του ακραίου αθλητισμού. Αν πρόκειται για πρόγραμμα έντασης βάρους που αναφέρεται στο παρόν, είναι γνωστό ότι προκαλεί κάποιες αλλαγές στο σώμα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η ανάπτυξη τρίχας εμφανίζεται μέσα σε 3-5 χρόνια, είναι απίθανο η απώλεια μαλλιών λόγω της αυξημένης τεστοστερόνης να εμφανιστεί αμέσως μετά την έναρξη του προγράμματος έντασης βάρους. Επιπλέον, τα προγράμματα βάρους? είναι απίθανο να έχει μακροχρόνια επίδραση στην απώλεια μαλλιών, καθώς προκαλεί προσωρινή αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης.

Στο άλλο χέρι; Η αύξηση της ανδρικής απώλειας μαλλιών μπορεί να παρατηρηθεί σε άτομα που παίρνουν στεροειδή και άλλα συμπληρώματα που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης εάν είναι γενετικά προδιάθετα. Επιπλέον, πάρα πολλά συμπληρώματα βιταμίνης Α προκαλούν επίσης τριχόπτωση. Είναι επομένως απίθανο το πρόγραμμα ανύψωσης άρση βαρών να προκαλέσει άμεση απώλεια μαλλιών. Εάν ανησυχείτε για αυτό, μπορείτε να πάρετε μια γνώμη επικοινωνώντας με έναν ειδικευμένο γιατρό σχετικά με το θέμα.

Εάν η απώλεια μαλλιών συνεχίζεται παρά τα πάντα, μπορείτε να εξετάσετε την εφαρμογή της μεσοθεραπείας μαλλιών ή να επικοινωνήσετε απευθείας με την κλινική μας για μεταμόσχευση μαλλιών.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.