Ιστορία των μεταμοσχεύσεων μαλλιών

Ιστορία των μεταμοσχεύσεων μαλλιών | Η νωρίτερη γνωστή μεταμόσχευση Dr Serkan Aygın Clinic 2020-08-04 06:11:07

Η τριχόπτωση μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους.

Ενώ πολλοί άνδρες συχνά επηρεάζονται από την αρσενική φαλάκρα, το αποτέλεσμα της γενετικής, η απώλεια μαλλιών μπορεί να επηρεάσει και τις γυναίκες.
Δεν είναι μόνο τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού σας σε κίνδυνο, έτσι είναι τα μαλλιά του προσώπου και τα φρύδια σας.
Εκτός από την αρσενική φαλάκρα, η τριχόπτωση μπορεί επίσης να προκληθεί από αλωπεκία αρρατά (μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί στα μαλλιά να πέσει στα μπαλώματα), ορμόνες (φυσικές ορμόνες όπως εγκυμοσύνη ή φάρμακα με ορμόνες σε αυτά όπως ο έλεγχος των γεννήσεων) , διατροφικές ανεπάρκειες και ακόμη και άγχος.

Όταν η απώλεια τρίχας χτυπά, μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αυτοεκτίμησή σας.

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών βοήθησαν να δώσουν πίσω σε εκείνους που υπέφεραν από την τριχόπτωση τα μαλλιά τους και την εμπιστοσύνη τους.
Οι μεταμοσχεύσεις έχουν εξευγενιστεί εδώ και πολλά χρόνια στην επιτυχή, ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που έχει γίνει σήμερα.

Τι είναι μια μεταμόσχευση μαλλιών;

Η εμφάνιση των ριζών 7 μήνες μετά τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Μια μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια διαδικασία στην οποία τα θυλάκια τρίχας από ένα μέρος του σώματός σας (που αναφέρεται ως "περιοχή δότη") μετακινούνται στο τμήμα του σώματός σας - το κεφάλι, τα φρύδια, το πρόσωπο - που έχει υποστεί απώλεια μαλλιών.
Η διαδικασία ήταν εδώ και δεκαετίες και άλλαξε πολλά, βελτιώνοντας τη διαδικασία σε αυτό που είναι σήμερα.

Η νωρίτερη γνωστή μεταμόσχευση

Χειρουργοί που εκτελούν μεταμόσχευση μαλλιών.

Η νωρίτερη γνωστή μεταμόσχευση μαλλιών τεκμηριώθηκε μέχρι το 1822, από έναν φοιτητή ιατρικής και από τον καθηγητή του στη Γερμανία.
Τα μαλλιά μετακινήθηκαν από μια περιοχή του κεφαλιού στο άλλο.

Παρόλο που το ονόμασαν επιτυχία και δήλωσαν ότι θα βοηθούσε  σε όσους πάσχουν από αρσενική φαλάκρα, υπήρχαν ελάχιστες αναφορές μετά το πείραμα άλλων μεταμοσχεύσεων, τουλάχιστον μέχρι το 1900.

Η αρχή των σύγχρονων μεταμοσχεύσεων

Ο προσδιορισμός των μοσχευμάτων πριν από τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών.

Οι σύγχρονες μεταμοσχεύσεις μαλλιών άρχισαν το 1939, με μια διαδικασία που αναπτύχθηκε από ιαπωνικό δερματολόγο,
Ο γιατρός Okuda. Η τεχνική του, γνωστή ως «τεχνική διάτρησης», προήλθε από την επιθυμία να αποκατασταθεί η απώλεια μαλλιών λόγω τραυματισμών και εγκαυμάτων.

Αυτή η συγκεκριμένη τεχνική περιλάμβανε τη λήψη επιθεμάτων δέρματος που περιείχαν θύλακες τρίχας και τα μετέφεραν σε μικρές τρύπες στις περιοχές που υπέστησαν βλάβη.
Ένας άλλος δερματολόγος στην Ιαπωνία έκανε το μέγεθος των μοσχευμάτων μικρότερο μόλις μερικά χρόνια αργότερα.

Ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η πρώτη μεταμόσχευση μαλλιών στην Αμερική πραγματοποιήθηκε από τον Doctor Norman Orentreich το 1950.

Δεν ήταν μέχρι τις δεκαετίες του 1950 οι τεχνικές που αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γιατρός Norman Orentreich εκτέλεσε τη διαδικασία το 1952 και η μελέτη του δημοσιεύθηκε τελικά επτά χρόνια αργότερα.
Σε αυτή τη μελέτη, εφάρμοσε τον όρο "κυριαρχία δότη", που δηλώνει ότι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά εξακολουθούν να εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά της περιοχής από την οποία ελήφθησαν, αντί εκείνων της περιοχής στην οποία μεταμοσχεύθηκε.

Ο γιατρός Orentreich χρησιμοποίησε 4 χιλιοστά μεγέθη μοσχεύματος, τα οποία είναι ιδιαίτερα μεγάλα και ως εκ τούτου δεν φαίνονται φυσικά. Ωστόσο, το μέγεθος αυτό εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται μέχρι τη δεκαετία του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, και έγινε γνωστό ως βύσματα για τα μαλλιά, τα οποία πήραν μια αρνητική σημασία.

Στην μετέπειτα μερίδα της δεκαετίας του '80 στη δεκαετία του '90, τα μικρο και τα minigrafts ήρθαν να είναι, βελτιώνοντας σημαντικά τη διαδικασία.
Τα Micrografts χρησιμοποιήθηκαν για να μαλακώσουν τη γραμμή των μαλλιών, ενώ τα minigrafts συμπληρώνουν την υπόλοιπη περιοχή.

Περισσότερα μοσχεύματα έγιναν σε μια συνεδρία, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα, αλλά λιγότερο, μοσχεύματα των προηγούμενων ετών.

Εξαγωγή της θυλακικής μονάδας

Η πρώτη σύγχρονη τεχνική για τη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων και το διάγραμμα μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η πιο σύγχρονη τεχνική, που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1990, είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένη.
Οι γιατροί συλλέγουν μεμονωμένες τρίχες, μια διαδικασία γνωστή ως εκχύλιση θυλακικών μονάδων (FUE), χρησιμοποιώντας ένα μικρό εργαλείο διάτρησης με πολύ μικρή διάμετρο και ένα μικρό μοτέρ.
Οι τρίχες στη συνέχεια μεταμοσχεύονται στις περιοχές όπου επιθυμείται η τρίχα.
Τόσο η περιοχή δότη όσο και η περιοχή λήψης απαλύνεται με τοπικό αναισθητικό και η διαδικασία δεν απαιτεί τομές ή ράμματα.

Η διαδικασία επιτρέπει την πολύ λεπτομερή εργασία και τα φυσικά αποτελέσματα χωρίς ουλές ή πόνο.
Η FUE έγινε η επιλογή της διαδικασίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και θεωρείται τώρα το "χρυσό πρότυπο" των διαδικασιών μεταμόσχευσης μαλλιών.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.