Ο ρόλος των βλαστικών κυττάρων και της κλωνοποίησης μαλλιών στη μεταμόσχευση μαλλιών

Κλωνοποίηση βλαστικών κυττάρων και μαλλιών Dr Serkan Aygın Clinic 2020-08-31 12:17:15

Η κλωνοποίηση των μαλλιών είναι μια θεωρητική τεχνική αποκατάστασης μαλλιών που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, αλλά παραμένει ως μια πειραματική μελέτη που δεν έχει ακόμη φτάσει σε επιστημονικά συμπεράσματα.

Η βασική αρχή της κλωνοποίησης μαλλιών είναι να παράσχει δυνητικά μια «απεριόριστη» πηγή βιώσιμης τρίχας δότη που θα χρησιμοποιηθεί για μεταμοσχεύσεις.

Στην τεχνική κλωνοποίησης μαλλιών, ο γιατρός εκκρίνει υγιή θυλάκια τριχών από τον ασθενή και καλλιεργεί πολλαπλούς κλώνους των κυττάρων σε μια ειδική εργαστηριακή καλλιέργεια. Τα νεοσύστατα κύτταρα στη συνέχεια εμφυτεύονται πίσω στο τριχωτό της κεφαλής του ασθενούς, όπου νέα μαλλιά θα αυξηθούν κανονικά.

Οι κύριες προκλήσεις της κλωνοποίησης μαλλιών

Οι κύριες προκλήσεις της κλωνοποίησης μαλλιών

Σύμφωνα με τα τρέχοντα εργαστηριακά ευρήματα, η κύρια πρόκληση είναι η ανάπτυξη τριχοθυλακίων.
Μετά την εμφύτευση των νεοσύστατων κυττάρων στις περιοχές εξομάλυνσης του τριχωτού της κεφαλής, τα νέα τριχοθυλάκια που προκαλούνται θα αναπτυχθούν σε όλες τις γωνίες και σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Ο λόγος για αυτό είναι ότι η διαδικασία του σχηματισμού τριχοθυλακίων και της κατεύθυνσης ανάπτυξης ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης ενώ κάθε θύλακα τρίχας είναι ανεξάρτητη και περνάει μέσα από αναπτυξιακούς κύκλους σε διαφορετικούς χρόνους.
Δεδομένου ότι είναι απρόβλεπτο το πώς αυτά τα νέα θυλάκια τρίχας θα αυξηθούν από την άποψη της κατεύθυνσης, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι με την ανάπτυξη νέων τριχοθυλακίων που παράγονται μέσω κλωνοποίησης μαλλιών, όπως και στην παραδοσιακή διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορούν να δημιουργηθούν και να επανεμφυτευθούν θέσεις τομής κατευθυνόμενη κατεύθυνση ανάπτυξης και γωνίες, παρέχοντας έτσι μια φυσική εμφάνιση.
Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, η κλωνοποίηση μαλλιών δεν διακρίνεται αρκετά από μια παραδοσιακή διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών.

Οι κύριες προκλήσεις της κλωνοποίησης μαλλιών

Οι επιπλοκές που σχετίζονται με αυτή τη μέθοδο είναι ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων και η πιθανότητα σχηματισμού όγκων που προκαλείται από τα καλλιεργημένα κύτταρα.

Η FDA έχει δηλώσει ότι δεν θα εγκρίνει την κλωνοποίηση μαλλιών ως ιατρική πρακτική αποκατάστασης μαλλιών εκτός εάν οι κίνδυνοι έχουν ελαχιστοποιηθεί. Επιπλέον, μετά την έγκρισή του, δεδομένου ότι η μέθοδος δεν αφήνει ορατά σημάδια στο δέρμα, θα ξεχωρίσει ως μια ελκυστική εναλλακτική λύση για πολλούς ανθρώπους. Το χρονικό πλαίσιο που προβλέπουμε για την κλωνοποίηση μαλλιών να είναι διαθέσιμο είναι δυνητικά πέραν των 50 ετών.

Ο τέλειος υποψήφιος για την κλωνοποίηση μαλλιών

Ο τέλειος υποψήφιος για την κλωνοποίηση μαλλιών

Μερικοί χειρουργοί μεταμόσχευσης μαλλιών υποδεικνύουν ότι η κλωνοποίηση μαλλιών θα προσφέρει αρχικά μια λύση για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε περισσότερες από μία διαδικασίες μεταμόσχευσης μαλλιών, αλλά δεν έχουν επιτύχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Καθώς οι κλινικές δοκιμές στον τομέα της κλωνοποίησης μαλλιών παραμένουν στα πρώτα στάδια της, οι προδιαγραφές του ιδανικού υποψήφιου δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια, ωστόσο το άτομο θα πρέπει να είναι υγιές και παρά τις πολλές εναλλακτικές θεραπευτικές αγωγές που εξετάστηκαν, δεν ήταν σε θέση να εμποδίσει το πρόβλημα του/της για την τριχόπτωση.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.