Μεταμόσχευση μαλλιών για γυναίκες

Μεταμόσχευση μαλλιών για γυναίκεςi | Αιτίες της τριχόπτωσης των γυναικών Dr Serkan Aygın Clinic 2020-08-04 11:10:52

Η μεταμόσχευση τρίχας είναι μια αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας που δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στα άτομα που βιώνουν τριχόπτωση. επηρεάζοντας κάθε πτυχή της ζωής τους.
Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται εξαιρετικά σημαντική θεραπεία, καθώς το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα συμβάλει θετικά ιδιαίτερα στη σωματική εμφάνιση των γυναικών.
Κανείς δεν θέλει να βιώσει τριχόπτωση ή πλήρη φαλάκρα. όπως είναι γνωστό ότι είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί να αφήσει ένα άτομο σε μια σταθερή κατάσταση ανησυχίας, φόβου και τρόμου .
Εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική εμφάνιση, η απώλεια μαλλιών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συναισθήματα ακραίας ψυχολογικής δυσφορίας.
Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τις γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άνδρες.
Μια μελέτη έχει αποκαλύψει ότι? ενώ οι άνδρες είχαν μια γενική αίσθηση λύπης για την κατάσταση της τριχόπτωσης, οι γυναίκες αισθάνθηκαν πιο βαθιά και έντονα συναισθήματα όπως ντροπή, φόβο και ταπείνωση για να χάσουν τα μαλλιά τους.
Στην πραγματικότητα, έχει επίσης παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να βιώνουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα όπως: αισθήματα ανεπάρκειας σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, που ξοδεύουν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να αποκρύψουν τις αραιώσεις κλειδαριές και τα φαλακρά μπαλώματα ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αποδοχή της κατάστασης απώλειας τρίχας τους.
Παρόλο που η πλειοψηφία των ασθενών με μεταμόσχευση μαλλιών εξακολουθούν να είναι άνδρες, ένα υψηλό ποσοστό γυναικών έχει επίσης αρχίσει να εξετάζει μια διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών ως θεραπεία τριχόπτωσης.
Πριν προχωρήσουμε στο θέμα μας. «μεταμόσχευση μαλλιών για τις γυναίκες», θα εξετάσουμε τις αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μην πέσουν τα μαλλιά σας.

Αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες

Το γυναικείο πρότυπο τριχόπτωσης, γνωστό και ως Ανδρογενετική αλωπεκία, είναι η πιο κοινή αιτία της τριχόπτωσης στις γυναίκες.

Άλλες πιθανές αιτίες της απώλειας τρίχας στις γυναίκες είναι:

 • Αυτοάνοσο νόσημα
 • Αλλαγή των ορμονικών επιπέδων
 • φαρμακευτική αγωγή
 • Εμμηνόπαυση
 • Εγκυμοσύνη
 • Υπερβολικό άγχος
 • Δροσλαβή / γρήγορη απώλεια βάρους
 • Ελλειψη σιδήρου

Μπορούμε να ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας εξετάζοντας την πιο κοινή ιατρική κατάσταση τριχόπτωσης. Ανδρογενετική αλωπεκία.

Ανδρογενετική αλωπεκία

Μεταμόσχευση μαλλιών για γυναίκες

Οι ωοθυλακικές αλλαγές που προκαλούν την ανδρογενετική αλωπεκία, είναι παρόμοιες μεταξύ ανδρικής και γυναικείας τριχόπτωσης.
Η προοδευτική συρρίκνωση των τερματικών (παχιά και σκοτεινά) τριχοθυλάκια (μικροσκοπήσεις των μαλλιών), τερματικό μετασχηματισμό (μετατροπή των παχιών και σκοτεινών τερματικών τριχών σε πολύ λεπτές και λευκές τρίχες που ονομάζονται vellus), συντόμευση του κύκλου ανάπτυξης μαλλιών και τελικά, τη διαδικασία απόρριψης.

Παρόλο που η αρσενική φαλάκρα και η γυναικεία τριχόπτωση μοιράζονται μερικά παρόμοια χαρακτηριστικά, είναι στην πραγματικότητα αρκετά διαφορετικά από πολλές απόψεις.

Η τριχόπτωση στους άνδρες γενικά χαρακτηρίζεται από μια υποχωρητική γραμμή μαλλιών (μετωπική περιοχή), που επηρεάζει τους ναούς (χρονική περιοχή) και την περιοχή της κορώνας (περιοχή κορυφών). Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, χάνουν γενικά τα μαλλιά τους διάχυτα πάνω από το στέμμα του κεφαλιού. Είναι πολύ σπάνιο για τις γυναίκες να βιώσουν πλήρη φαλάκρα.
Στην αρσενική φαλάκρα, η τριχόπτωση προκαλεί τη σταδιακή κίνηση της τρίχας προς τα πίσω, δημιουργώντας μια υποχωρητική γραμμή μαλλιών. ενώ η μείωση της γραμμής των μαλλιών στις γυναίκες είναι πολύ σπάνια και συνήθως τείνουν να διατηρούν τη γραμμή των μαλλιών τους.
Η απώλεια μαλλιών στις γυναίκες χαρακτηρίζεται κυρίως από μια γενική αραίωση που εμφανίζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής ή εντοπισμένη. επηρεάζοντας μόνο συγκεκριμένες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.
Όπως ακολουθεί ένα τυπικό μοτίβο, είναι πολύ πιο εύκολο να ανιχνευθεί η φαλάκρα των αρσενικών μοτίβων από την γυναικεία τριχόπτωση.
Επιπλέον, καθώς η απώλεια μαλλιών στις γυναίκες μπορεί να προκληθεί από πολλές καταστάσεις, είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει διάγνωση σε σύγκριση με τους άνδρες.

Η ανδρογενετική αλωπεκία στις γυναίκες μπορεί να εμφανιστεί σε 3 ξεχωριστά μοτίβα απώλειας τρίχας:

 1. Διάχυτο (προοδευτικό)
 2. Τοπική (σταθερή)
 3. Μοτίβο (αρσενικό με μοτίβο)

1. Διάχυτο (προοδευτικό): Αυτή η κατάσταση τριχόπτωσης χαρακτηρίζεται από διάχυτη λέπτυνση της περιοχής της στεφάνης που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, με διατήρηση της μετωπικής γραμμής τριχών.

Σύμφωνα με τη σοβαρότητα της απώλειας τρίχας, η εξέλιξη της γυναικείας φαλάκρας μπορεί να ταξινομηθεί στη κλίμακα Ludwig ως Ludwig I, II, III.

Ludwig I-

kadinlara sac ekimi

Τύπος Ι ορίζεται ως το αρχικό στάδιο της τριχόπτωσης. Η αραίωση των μαλλιών πάνω από την περιοχή της κορώνας θεωρείται ήπια.

Ludwig II-

Kadinlara sac ekimi

Σε αυτό το στάδιο, η αραίωση στην περιοχή της στεφάνης έχει αυξηθεί και αυτό, συνοδεύεται από αισθητή μείωση της πυκνότητας των μαλλιών και διεύρυνση του μεσαίου τμήματος του τριχωτού της κεφαλής.
Εάν ο ασθενής έχει υγιή τριχοθυλάκια στην περιοχή δότη, μια διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή επιλογής σε αυτό το στάδιο.

Ludwig III-

Μεταμόσχευση μαλλιών για γυναίκες

Σε αυτό το στάδιο η μετωπική γραμμή των μαλλιών διατηρείται ακόμα, αλλά η περιοχή της στεφάνης παρουσιάζει εκτεταμένη τριχόπτωση, η γραμμή του τμήματος έχει διευρυνθεί σημαντικά και τα μαλλιά έχουν γίνει τόσο λεπτά ώστε είναι αδύνατο να κρύψει το τριχωτό της κεφαλής.
Εάν ο ασθενής έχει επαρκή αποθεματικά δότη, στο στάδιο αυτό η μόνη λύση είναι να υποβληθεί σε διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών.

2. Τοπική (σταθερή): Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης χαρακτηρίζεται από την αμφίπλευρη ύφεση του μεσαίου τμήματος στο κέντρο του τριχωτού της κεφαλής χωρίς διάχυτη αραίωση.

Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης, ο οποίος έχει ταξινομηθεί από τον Olsen, ορίζεται ως το «σχέδιο χριστουγεννιάτικου δέντρου» σε γυναικεία τριχόπτωση (Olsen).

3. Μορφοποιημένο (αρσενικό με μοτίβο): Η πιθανή απώλεια τρίχας χαρακτηρίζεται από την αμφίπλευρη ύφεση στους ναούς, η οποία προκαλεί την κίνηση της μετωπικής γραμμής των μαλλιών προς τα πίσω - υποχωρεί (Hamilton).

Αυτός ο τύπος απώλειας τρίχας ακολουθεί το ίδιο μοτίβο που παρατηρείται στην αρσενική φαλάκρα (σχηματίζοντας μοτίβο Μ ή V).

Τρόποι πρόληψης της τριχόπτωσης στις γυναίκες

Η πρόληψη της απώλειας τρίχας μπορεί να είναι δυνατή μέσω ιατρικών θεραπειών και αυτο-φροντίδας καθώς και διατήρησης μιας υγιεινής διατροφής.
Πριν συνιστούμε οποιοδήποτε πρόγραμμα θεραπείας για τις γυναίκες, πρέπει να προσδιοριστεί ο τύπος της τριχόπτωσης και οι αιτίες
Αυτό μπορεί να είναι εφικτό μόνο με τη σωστή διάγνωση από ειδικευμένο γιατρό.
Επιπλέον, ο καθορισμός του εάν η κατάσταση απώλειας τρίχας είναι μόνιμη ή προσωρινή και προοδευτική ή σταθερή, θα είναι επίσης χρήσιμη για την επιλογή του πιο αποτελεσματικού προγράμματος θεραπείας για τον ασθενή.

Οι βασικές επιλογές θεραπείας που συνιστώνται σε γυναίκες ασθενείς είναι:

Μεταμόσχευση μαλλιών: Η μεταμόσχευση μαλλιών που προσφέρει μια μόνιμη λύση για την απώλεια μαλλιών είναι η διαδικασία εξαγωγής θυλακικών μονάδων από την περιοχή δότη (που λαμβάνουν θέση στο πίσω μέρος της κεφαλής), οι οποίες είναι γενετικά ανθεκτικές σε αποχρωματισμό και μεταμόσχευση σε περιοχές απώλειας τρίχας το τριχωτό της κεφαλής.
Αυτή η διαδικασία, η οποία διεξάγεται με ελάχιστες επεμβατικές μεθόδους, αποφέρει επιτυχή αποτελέσματα σε γυναίκες με μόνιμες συνθήκες τριχόπτωσης, αρκεί να έχουν επαρκή ποσότητα δωρεάς.
Μεταμόσχευση μαλλιών, ξεχωρίζει ως μια από τις πιο ευνοημένες θεραπείες μεταξύ των γυναικών που αντιμετωπίζουν τοπικές ή αρσενικές σκίασης συνθήκες τριχόπτωσης.

Minoxidil: Το τοπικό διάλυμα Minoxidil είναι το μόνο ανδρογονοεξαρτώμενο φάρμακο που έχει εγκριθεί από το FDA.
Το τοπικό διάλυμα minoxidil που εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιείται για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, η οποία, με τη σειρά της, βοηθά στην επιβράδυνση καθώς επίσης σταματά την πρόοδο της τριχόπτωσης.
Συνιστάται στις γυναίκες να χρησιμοποιούν τοπικό διάλυμα 2% minoxidil.

PRP: Η θεραπεία PRP είναι μια μη χειρουργική θεραπευτική και προστατευτική θεραπευτική επιλογή για θεραπεία τριχόπτωσης.
Το PRP περιλαμβάνει τη φυγοκέντρηση του δείγματος αίματος ενός ασθενούς για να διαχωρίσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και στη συνέχεια να εγχύσει αυτό το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Μεσοθεραπεία μαλλιών: Μεσοθεραπεία μαλλιών είναι η διαδικασία της εφαρμογής μικρών δόσεων επιλεγμένων φαρμάκων στο δέρμα με ειδικές βελόνες.
Πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπεία που εφαρμόζεται για τη μείωση της τριχόπτωσης και την προώθηση της ανάπτυξης των τριχών.

Υγιεινή διατροφή: Τρώγοντας μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως μαζί με,
η βιοτίνη, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, οι βιταμίνες Α, Ε, C και Β6, οι οποίες απαντώνται σε σπανάκι, μπανάνες και χόρτα,
μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά, τα οποία με τη σειρά τους θα ενισχύσουν και θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας.

Στατιστικά στοιχεία σχετικά με την απώλεια τρίχας των γυναικών

 • Μια στις τέσσερις γυναίκες υποφέρει από απώλεια μαλλιών. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται σε 2 στις 4 γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
 • Περίπου το 40% των γυναικών που πάσχουν από τριχόπτωση έχουν γενετικά κληρονομήσει «γυναικεία τριχόπτωση».
 • Υπάρχουν περίπου 30 διαφορετικές καταστάσεις που προκαλούν απώλεια τρίχας στις γυναίκες, ωστόσο μόνο λίγοι είναι υπεύθυνοι για την πλειοψηφία των ασθενών.
 • Περισσότερο από το 10% των γυναικών πριν την εμμηνόπαυση και περισσότερο από το 50% περίπου των γυναικών ηλικίας άνω των 65 ετών επηρεάζονται από την αραίωση των μαλλιών.
 • Ενώ το 84% των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης με χαμηλή αυτοεκτίμηση, το ποσοστό% 34 πάσχει από κατάθλιψη και το 94% θεωρεί ότι η κατάσταση της απώλειας τρίχας τους είναι κοινωνικά απαράδεκτη σε σύγκριση με τους άνδρες.
 • Περίπου το 17,5% των ασθενών με μεταμόσχευση μαλλιών ανά την υφήλιο είναι γυναίκες.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι γυναίκες με γυναικεία τριχόπτωση απαιτούν μια διαφορετική προσέγγιση για τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Σε σύγκριση με τους άνδρες, η απώλεια μαλλιών στις γυναίκες γενικά δεν έχει ως αποτέλεσμα μια υποχωρητική γραμμή των μαλλιών.
Οι περιοχές που επηρεάζονται ως επί το πλείστον είναι η κορυφή (περιοχή κορώνας) και οι βρεγματικές περιοχές.
Για το λόγο αυτό, μια διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών που εκτελείται σε μια γυναίκα απαιτεί σχετικά υψηλό βαθμό εμπειρογνωμοσύνης.

Μεταμόσχευση μαλλιών για γυναίκες

Μεταμόσχευση μαλλιών για γυναίκες

Παρόλο που οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες, κατά τη διεξαγωγή διαδικασιών μεταμόσχευσης μαλλιών για τις γυναίκες, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ειδικές περιπτώσεις τους.

Τα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών για τις γυναίκες είναι?

Μεταμόσχευση μαλλιών για γυναίκες

1. Αρχικά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού δημιουργείται μικρό παράθυρο που χρησιμεύει ως επιφάνεια συγκομιδής. με μόνο αυτή την περιοχή να ξυρίζεται. Καθώς τα υπάρχοντα μαλλιά θα κρύβουν τη μικρή ξυρισμένη περιοχή, κανείς δεν θα παρατηρήσει ότι ο ασθενής έχει υποβληθεί στη διαδικασία.
2. Αφού χορηγηθεί στον ασθενή τοπικά αναισθητικά με εγχυτήρες χωρίς βελόνα και χωρίς πρήξιμο, οι θυλακοειδείς μονάδες στη συνέχεια εκχυλίζονται με τη βοήθεια ενός μικροκινητήρα με τη χρήση λεπτών κοίλων βελόνων με διάμετρο 0,6-0,8 mm.
3. Στη συνέχεια, οι θύλακες τρίχας μεταμοσχεύονται ένα προς ένα στις τομές εντός της θέσης υποδοχής που έχουν δημιουργηθεί με ακριβή ακρίβεια, λαμβάνοντας υπόψη την φυσική κατεύθυνση και την γωνία της ανάπτυξης των τριχών.
4. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης γίνεται με τη χρήση ομαλών και αιχμηρών λεπίδων Sapphire.

Εάν η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών συνεπάγεται την τοποθέτηση των μοσχευμάτων εντός των υφιστάμενων κλώνων μαλλιών, τότε η διαδικασία μεταμόσχευσης θα διεξαχθεί με την τεχνική DHI, χρησιμοποιώντας έναν εμφυτευτεί (choi).
Όπως συμβαίνει με όλες τις θεραπείες μεταμόσχευσης τρίχας, η μεταμόσχευση μαλλιών για τις γυναίκες θα πρέπει να προσαρμόζεται και να προγραμματίζεται σύμφωνα με τις επιμέρους προδιαγραφές.
Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας διαβούλευσης, με τον σωστό προγραμματισμό που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο γιατρό, είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν τα μαλλιά που έχετε χάσει κάποτε.
Στην κλινική Dr. Serkan Aygin, προσφέρουμε υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών για γυναίκες.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.