Κλωνοποίηση μαλλιών ή μεταμόσχευση μαλλιών χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα

Μεταμόσχευση μαλλιών με βλαστικά κύτταρα, κλωνοποίηση μαλλιών Dr Serkan Aygın Clinic 2020-08-04 11:34:02

Όταν ακούγεται η λέξη κλωνοποίηση μαλλιών, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας αναβιώνει στο μυαλό των περισσότερων από εμάς. Στην πραγματικότητα, η κλωνοποίηση μαλλιών, με άλλα λόγια, η μεταφορά κλωνοποιημένων μαλλιών σε άλλη περιοχή, είναι μια έννοια που έχει αναφερθεί στον τομέα εδώ και δεκαετίες και γίνεται πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση.

Η κλωνοποίηση μαλλιών περιλαμβάνει διάφορες πειραματικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων τριχόπτωσης. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τον πολλαπλασιασμό όλων των θυλάκων της τρίχας, η ανάπτυξη του θύλακα της τρίχας συνεπάγεται την πρόσληψη κυττάρων που μπορούν να δρομολογηθούν σωστά και η αναπαραγωγή τους σε εργαστηριακό περιβάλλον πριν από την καλλιέργειά τους σε άλλη περιοχή.

Έρευνα για την κλωνοποίηση

Η λέξη κλωνοποίηση σημαίνει "να αναπαραχθεί". Αυτή η έννοια προέρχεται από την ελληνική λέξη " κλαδί ". Στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για να εισάγει ένα μπουμπούκι σε ένα φλοιό ενός φυτού για την αναπαραγωγή ενός νέου φυτού.

Οι εργαστηριακές μελέτες σχετικά με την κλωνοποίηση χρονολογούνται από τις εργασίες του Hans Adolf Edward Dreisch στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Το πρώτο γνωστό παράδειγμα κλωνοποίησης είναι το αρνί που ονομάζεται "Dolly". Το 1997, το DNA αυτού του αρνιού ανατυπώθηκε, έπειτα γονιμοποιήθηκε και γεννήθηκε ο απογόνός του. Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας της μηχανικής ιστών έχει μετατοπίσει την εστία του στην κλωνοποίηση με σκοπό την αναπαραγωγή θυλακίων τριχών. Υπάρχουν ακόμα πολλές εταιρείες που συνεχίζουν να διερευνούν νέους τρόπους αναπαραγωγής των θυλάκων των τριχών χρησιμοποιώντας κυτταρική θεραπεία.

Κόστος κλωνοποίησης μαλλιών με βλαστοκύτταρα

Είναι αδύνατο να πούμε πόσο θα είναι το κόστος της διαδικασίας χωρίς να γνωρίζουμε εάν και πότε η επιλογή βλαστοκυττάρων καθώς και η θεραπεία κλωνοποίησης μαλλιών θα γίνουν νόμιμες. Δεκάδες χιλιάδες δολάρια μπορούν να αναφερθούν εδώ. Ωστόσο, όπως και με πολλές διαδικασίες, καθώς αναπτύσσονται νέες τεχνικές, το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών μειώνεται. Εκτός από αυτό, είναι επίσης δύσκολο να προβλεφθούν λεπτομέρειες όπως ο τύπος των συνθηκών απώλειας μαλλιών που μπορούν να αντιμετωπιστούν με κλωνοποίηση μαλλιών. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, πιστεύεται ότι μια ευρύτερη ομάδα ασθενών μπορεί να ωφεληθεί από αυτή τη διαδικασία.

Μελέτες κλωνοποίησης μαλλιών

Η βασική ιδέα εδώ είναι η ικανότητα να εξαγάγετε ένα μικρό τριχοθυλάκιο από τη θέση του δότη και στη συνέχεια να απομονώσετε και να αναπτύξετε συγκεκριμένα κύτταρα μέσα σε αυτά τα τριχοθυλάκια σε ένα εργαστήριο έτσι ώστε να αναγεννηθούν νέα θυλάκια της τρίχας όταν μεταμοσχευθούν στο τριχωτό της κεφαλής.

Η επιστημονική προσέγγιση για τη θεραπεία της τριχόπτωσης, είναι η δημιουργία χιλιάδων κλώνων μαλλιών σε εργαστηριακό περιβάλλον με δείγμα 5-10 τριχοθυλακίων. Παρόλο που αυτή η τεχνολογική πρόοδος ακούγεται πολύ συναρπαστική, στις κλινικές μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι η θεραπεία έπρεπε να συνεχιστεί σε μεγαλύτερες περιόδους. Προφανώς, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Μεγάλο ποσοστό ασθενών με απώλεια μαλλιών προτιμά τις επιλογές θεραπείας, των οποίων τα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Η ανάπτυξη των τριχών και η μεταμόσχευση μετά από αυτή την ανάπτυξη είναι μια διαδικασία.

Υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την κλωνοποίηση των μαλλιών;

Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την επιλογή της θεραπείας κλωνοποίησης μαλλιών με βλαστοκύτταρα συχνά σχετίζονται με τον καρκίνο. Μερικοί εμπειρογνώμονες έχουν δείξει ότι η κλωνοποίηση μαλλιών, μεταλλάσσει τα κύτταρα και μπορεί να τις μετατρέψει σε κακοήθη κύτταρα. Ως εκ τούτου, η κλωνοποίηση μαλλιών δεν θα εγκριθεί ως ιατρική περίθαλψη μέχρις ότου ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αυτός. Ωστόσο, αφού εγκριθεί, δεδομένου ότι η κλωνοποίηση των μαλλιών με βλαστοκύτταρα δεν αφήνει ορατές ουλές, θα είναι μια πολύ ελκυστική εναλλακτική λύση για μεγάλο αριθμό γυναικών και ανδρών που παρουσιάζουν τριχόπτωση. Τα δυνητικά μόνιμα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας θα επιτευχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μπορεί η θεραπεία μαλλιών ή η μεταμόσχευση μαλλιών να πραγματοποιηθεί με βλαστοκύτταρα;

Οι πρώτες μελέτες που διεξήχθησαν σε αυτόν τον τομέα απέδειξαν ότι αναπτύχθηκαν νέες τρίχες μετά την εμφύτευση των βλαστοκυττάρων σε φαλακρά ποντίκια. Με άλλα λόγια, αυτή η ιδέα βασίζεται σε επιστημονικά θεμέλια. Αν και είναι κοινώς γνωστό ως "κλωνοποίηση"....."πολλαπλασιασμός των ωοθυλακίων" ή "μεταμόσχευση μαλλιών βλαστοκυττάρων" θα είναι ακριβέστερες εκφράσεις.

Η διαδικασία στη διαδικασία κλωνοποίησης παρουσιάζει ομοιότητες με τη μεταφορά των ωοθυλακίων που συλλέγονται από ορισμένες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής σε άλλη περιοχή. Στην κλωνοποίηση των μαλλιών πρώτα τα κύτταρα-δότες πολλαπλασιάζονται σε ένα εργαστηριακό περιβάλλον για να παρέχουν μια σχεδόν απεριόριστη παροχή κλώνων μαλλιών και στη συνέχεια εμφύτευση των διαθέσιμων κυττάρων-δοτών. Εάν τα τριχοθυλάκια αναπτυχθούν στο δέρμα όπως κωδικοποιείται με DNA στο δέρμα του αποδέκτη, τότε θα παρουσιαστεί ένα σοβαρό πρόβλημα αισθητικής καθώς οι ρίζες των μαλλιών δεν θα αυξηθούν στην φυσική κατεύθυνση και τη γωνία τους.

Παρόλο που η εκ νέου συγκομιδή τριχωθυλακίων μετά την ανάπτυξή τους μπορεί να φανεί σαν λύση, θα πρέπει να καλύψει μερικούς δυσάρεστους μήνες. Επιπλέον, αυτή η περίοδος μπορεί να διαρκέσει έως και 6-7 μήνες. Η ανάπτυξη ορισμένων τριχοθυλακίων μπορεί να καθυστερήσει.

Η εξήγηση γιατί τα τριχοθυλάκια δεν μπορούν να αναπτυχθούν με φυσική γωνία και κατεύθυνση είναι ότι σε όλο τον ανθρώπινο κύκλο ζωής, οι ρίζες των μαλλιών επηρεάζονται από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο τρόπος πλύσης και το χτένισμα των μαλλιών σας, τα συμπληρώματα πρωτεΐνης που παίρνετε κλπ. παράγοντες, θα επηρεάσουν δραματικά την υφή και το πάχος των μαλλιών σας.

Δείχνει ότι η διαδικασία κλωνοποίησης, η οποία διεξάγεται μόνο σε λίγες εργαστηριακές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, δεν αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία λόγω τόσο του ακραίου κόστους όσο και των αισθητικών αποτελεσμάτων της.

Από εδώ, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην προηγούμενη ανάρτησή μας που έχει γραφεί για την κλωνοποίηση μαλλιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιο προηγμένες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, όπως το Sapphire FUE και το DHI, παρακαλώ συμβουλευτείτε : Serkan Aygin, MD, PhD.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κλωνοποίηση, παρακαλούμε επισκεφθείτε τους ακόλουθους συνδέσμους: https://en.wikipedia.org/wiki/Cloning

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.