Μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς ξύρισμα

Τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών DHI χωρίς την χρήσηξυρίσματος Dr Serkan Aygın Clinic 2020-08-04 08:32:32

Μία από τις συχνές ερωτήσεις που ζητούν οι ασθενείς που σχεδιάζουν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών είναι αν μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς το ξύρισμα του κεφαλιού.
Ως άτομα, συχνά έχουμε την τάση να βλέπουμε τα μαλλιά μας ως μια αντανάκλαση της ταυτότητάς μας, επηρεάζοντας τον τρόπο που ορίζουμε τον εαυτό μας. Ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου έκπληξη για ένα άτομο να είναι απρόθυμο για το ξύρισμα το κεφάλι του / της όταν εξετάζει μια μεταμόσχευση μαλλιών.
Μερικοί άνθρωποι άλλαξαν ακόμη και γνώμη τους όταν τους είπαν ότι το κεφάλι τους έπρεπε να ξυριστεί πριν από μια διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ως κλινική του Dr. Serkan Aygın, διεξήγαμε μια έρευνα για να ρίξουμε φως στο συγκεκριμένο θέμα και να καταθέσουμε κατά πόσο ήταν δυνατόν να υποβληθεί σε μια τέτοια μεταμόσχευση μαλλιών.

Θα αναφέρουμε πρώτα μερικούς από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι ασθενείς διστάζουν να ξυρίσουν το κεφάλι τους:

 • Μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία για τα άτομα, ειδικά για τις γυναίκες που φορούν μακριά τα μαλλιά τους
 • Για να κρύψει τη μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς το ξυρισμένο κεφάλι θα έκανε την χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών προφανής
 • Περιορισμοί λόγω της φύσης της εργασίας του ασθενούς, ειδικά για εκείνους που εργάζονται σε αντιπροσωπευτικά επαγγέλματα.

Ευτυχώς, δεν είναι πλέον απαραίτητο για ένα άτομο να ξυρίσει ολόκληρο το κεφάλι του πριν από μια διαδικασία DHI,
καθώς οι ασθενείς προσφέρονται τώρα να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές, οι οποίες αποτελούνται από: «Πλήρως ξυρισμένο - τόσο σε δότες όσο και σε παραλήπτες», «ξυρισμένο μόνο ο χώρος του δότη», «μερικώς ξυρισμένο» - μόνο μια μη ανιχνεύσιμη μικρή περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού »και, κατά περίπτωση, μια« πλήρως μη ξυρισμένη »συνεδρία.
Η πλήρως ξυρισμένη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται πιο συχνά μεταξύ όλων των επιλογών. Πρόκειται για μια τεχνική όπου τόσο η περιοχή του δότη όσο και ο χώρος του παραλήπτη ξυρίζονται.
Η δεύτερη επιλογή είναι μια τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών που απαιτεί μόνο την ξυριστική περιοχή του δότη.
Οι υπόλοιπες δύο επιλογές. μερικώς ξυρισμένο και πλήρη μεταμόσχευση τρίχας μη ξυρισμένου αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτού του άρθρου, θα επικεντρωθούμε μόνο στις δύο τελευταίες μεθόδους.
Προτού προχωρήσουμε περαιτέρω στη συζήτησή μας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε και να τονίσουμε ορισμένα σημαντικά σημεία στο θέμα μας. Δυστυχώς, πολλά άτομα έχουν πέσει στην παγίδα ορισμένων κλινικών μεταμόσχευσης μαλλιών, τα οποία παραπλανούν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι θα λάβουν ορισμένες θεραπείες που δεν υπάρχουν ακόμη ή δεν είναι ακόμα εφικτές.
Μια κλινική που δεν εκτελεί πραγματικά μια μη ξυρισμένη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορεί να προωθήσει ψευδώς ότι το κάνουν και όταν ο ασθενής φτάσει στην κλινική, θα τείνουν να τον πείσουν να υποβληθεί σε μια τυποποιημένη μεταμόσχευση μαλλιών εξηγώντας τις επιπλοκές και τις δυσκολίες που σχετίζονται με μια ασταθής συνεδρία.

Τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών που δεν απαιτούν ένα καθαρό ξύρισμα

Τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών που δεν απαιτούν ένα καθαρό ξύρισμα

1. Είναι μια τεχνική όπου το κεφάλι είναι «μερικώς» ξυρισμένο, ωστόσο κρυμμένο. Ο όρος «ασταθής» χρησιμοποιείται για να δείξει ότι μια μικρή περιοχή στο χώρο του δότη θα ξυριστεί, αλλά θα παραμείνει τελείως «μη ανιχνεύσιμη».

2. Μια «πλήρη αφαίρεση» της μεταμόσχευσης μαλλιών, η οποία είναι μια διαδικασία όπου το ξύρισμα της περιοχής δότη για την εκχύλιση των ωοθυλακίων εξαλείφεται πλήρως, κρατώντας τα μαλλιά άθικτα.

Είναι σημαντικό για τον ασθενή να γνωρίζει τους περιορισμούς που σχετίζονται με τις δύο "μη καλυμμένες" συνεδρίες και να ζητά τη συμβουλή του ειδικευμένου χειρουργού για να διαπιστώσει εάν είναι καλός υποψήφιος για να υποβληθεί σε μια τέτοια διαδικασία.
Για παράδειγμα, εάν ο ασθενής έχει υποστεί σοβαρή απώλεια μαλλιών, ιδιαίτερα στην περιοχή των κορυφών και απαιτεί υπερβολική ποσότητα μοσχευμάτων (περίπου 3.000-4.000 μοσχεύματα), το κεφάλι του θα ξυριστεί πλήρως. Η απόφαση γίνεται γενικά κατά τη διάρκεια του σταδίου σχεδιασμού μιας διαδικασίας μεταμόσχευσης μαλλιών μετά την εξέταση του ασθενούς από τον ιατρό.

1-μερικώς ξυρισμένη μεταμόσχευση μαλλιών

μερικώς ξυρισμένη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι ασθενείς με μακρύτερα μαλλιά που απαιτούν περίπου 2800 μοσχεύματα ή λιγότερο για τη μεταμόσχευση μαλλιών τους θα μπορούσαν να είναι καλοί υποψήφιοι για να έχουν μια «μερικώς ξυρισμένη» συνεδρία, που επίσης αναφέρεται ως γραμμικό ξύρισμα,
η οποία εκτελείται στο πίσω μέρος της κεφαλής των ασθενών και είναι είτε σε μικρές γραμμές είτε σε τετράγωνη μορφή, τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει στα άνω μαλλιά να πέφτουν πάνω και να κρύβουν εύκολα το ξυρισμένο σημείο.
Επειδή είναι σημαντικό να παρέχεται επαρκής κάλυψη, ο γιατρός μπορεί να συστήσει στον ασθενή να αναπτύξει ελαφρώς περισσότερο τα μαλλιά του σε μήκος 6-7 cm πριν τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Πλεονεκτήματα μιας μερικώς ξυρισμένης μεταμόσχευσης μαλλιών

 • Οι ασθενείς μπορούν να διατηρήσουν τα αρχικά τους μαλλιά με το ίδιο στυλ και μήκος, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία.
 • Επιτρέπει στους ασθενείς να επιστρέψουν στην εργασία λίγο μετά τη θεραπεία τους χωρίς να αποκαλύπτουν ότι έχουν υποβληθεί στη διαδικασία.
 • Καθώς ο αριθμός των μοσχευμάτων που θα μεταμοσχευθούν είναι μικρότερος, ο συνολικός χρόνος ανάκτησης μπορεί να είναι μικρότερος.
 • Οι μετεγχειρητικές κηλίδες και οι κρούστες που σχηματίζονται στην περιοχή δότη δεν θα είναι ορατές.

Μειονεκτήματα μιας μερικώς ξυρισμένης μεταμόσχευσης μαλλιών

 • Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο σε ασθενείς που φορούν μακρά μαλλιά.
 • Δεδομένου ότι η περιοχή δότη γίνεται μικρότερη και περιορίζεται μόνο στην γραμμική περιοχή που έχει ξυριστεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μπορούν να συλλεχθούν λιγότερα μοσχεύματα σε μία συνεδρία.
 • Η θεραπεία μπορεί να απαιτεί πολλαπλές συνεδρίες προκειμένου να επιτευχθεί ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών μεταξύ 2 συνεδριών.
 • Υπάρχει ο κίνδυνος υπερβολικής συγκομιδής, καθώς η περιοχή δότη περιορίζεται σε μικρό τμήμα.
 • Το συνολικό κόστος της διαδικασίας είναι υψηλότερο.

2- Πλήρης μη ξυρισμένη μεταμόσχευση μαλλιών

Πλήρης μη ξυρισμένη μεταμόσχευση μαλλιών

Σε περιπτώσεις όπου η τρίχα του ασθενούς είναι αδύναμη και υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής διαδικασιών μεταξύ των κλώνων μαλλιών, ειδικά εάν η απώλεια μαλλιών περιορίζεται στην πρόσθια περιοχή ή χρειάζεται να συλλεχθεί μόνο μια μικρή περιοχή, συνήθως επαρκούν έως και 1000 ωοθυλακικές μονάδες για την κάλυψη της απώλειας τρίχας, τότε ο γιατρός μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια πλήρη «μη ξυρισμένη» συνεδρία.
Σε μια πλήρη «μη ξυρισμένη» διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκχύλισης, μια περιστροφική διάτρηση στρογγυλού άκρου - γενικά με διαμέτρους που κυμαίνονται μεταξύ 0,7-0,95mm- χρησιμοποιείται για να χαράξει γύρω από το θύλακα της τρίχας και περιστρέφεται με έναν πλήρη επαναλαμβανόμενο κύκλο 360 μοιρών κατά τη διάρκεια διείσδυση του δέρματος ώστε να διαχωριστεί από όλα τα εξαρτήματα ιστών
Μόλις οι μεμονωμένες ωοθυλακικές μονάδες εξάγονται με τα μαλλιά να παραμένουν στο κανονικό τους μήκος, τότε κόβονται στη ρίζα. Μετά την αποκοπή των κλώνων, ξεκινάει η διαδικασία εμφύτευσης χρησιμοποιώντας ένα στυλό Implanter (Choi DHI Technique), με τα μοσχεύματα να μεταμοσχεύονται μέσα στα υπάρχοντα μαλλιά κάθε φορά στις περιοχές αραίωσης ή εξομάλυνσης του τριχωτού της κεφαλής.
Όπως και με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών, ο ασθενής θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει απώλεια ηλεκτροπληξίας-προσωρινή απόρριψη των πρόσφατα μεταμοσχευμένων τριχών-μέσα στις πρώτες εβδομάδες μετά από μια πλήρη «μη ξυρισμένη» συνεδρία.

Πλεονεκτήματα μιας πλήρους μεταμόσχευσης τρίχας

Πλεονεκτήματα μιας πλήρους μεταμόσχευσης τρίχας

 • Το ξύρισμα εξαλείφεται εντελώς
 • Ο ασθενής απαιτείται να έχει μακριά μαλλιά παρόμοια με τη διαδικασία της μερικώς ξυρισμένης μεταμόσχευσης μαλλιών, ωστόσο το μήκος μπορεί να είναι μικρότερο από 6-7 cm.
 • Τα μετεγχειρητικά ψώρα και οι κρούστες που σχηματίζονται στην περιοχή του δότη δύσκολα θα είναι ορατά.
 • Καθώς ο αριθμός των μοσχευμάτων που θα μεταμοσχευθούν είναι μικρότερος, ο συνολικός χρόνος ανάκτησης μπορεί να είναι μικρότερος.

Μειονεκτήματα μιας πλήρους μεταμόσχευσης τρίχας

 • Πρόκειται για μια πολύωρη και σχολαστική διαδικασία που απαιτεί υπερβολική κατάρτιση, εμπειρία και δεξιότητες του χειρουργού.
 • Στην αρχική εκδοχή της μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών DHI, η ποσότητα των μοσχευμάτων που μπορούσαν να εξαχθούν σε μία συνεδρία ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τη μέθοδο FUE, αλλά σήμερα, λόγω των βελτιώσεων που έγιναν στην τεχνική, είναι δυνατόν να εξαχθούν υψηλότερα ποσά μοσχεύματα, παρέχοντας στους ασθενείς την απαραίτητη πυκνότητα και κάλυψη μαλλιών για να επιτύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα μεταμόσχευσης τρίχας.
 • Παρόλο που ο ασθενής παίρνει μια προ-εμφάνιση αμέσως μετά τη διαδικασία, τα μεταμοσχευμένα μοσχεύματα θα πέσουν μεταξύ της 2ης και 4ης εβδομάδας μετά την επέμβαση.
 • Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών DHI γενικά απαιτεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μεταμόσχευσης τρίχας.
 • Η μεταμόσχευση μαλλιών DHI είναι ελαφρώς πιο ακριβή από άλλες διαδικασίες μεταμόσχευσης τρίχας.

Λόγος Προτιμήσεων των Μεταμοσχεύσεων Μαλλιών χωρίς Ξύρισμα

Λόγος Προτιμήσεων των Μεταμοσχεύσεων Μαλλιών χωρίς Ξύρισμα

Ως κλινική του Dr. Serkay Aygın, από το 1996, έχουμε ασκήσει αποκλειστικά τις διαδικασίες μεταμόσχευσης μαλλιών.
Ως ένας από τους πρώτους υιοθετούμενους, παρακολουθήσαμε την εξέλιξη των τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών και με την τεράστια εμπειρία που έχουμε αποκτήσει κατά τη διάρκεια αυτού του μετασχηματισμού, πραγματοποιώντας χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς, έχουμε συγκεντρώσει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, τα οποία μπορούν να δείτε παρακάτω:

 • Γυναίκες και άνδρες με μακριά μαλλιά αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών για τις μερικώς-ξυρισμένες καθώς και τις πλήρους μη ξυρισμένη διαδικασία μεταμόσχευσης τρίχας.
 • Το 94 τοις εκατό των ασθενών που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών ευνοούν να ξυρίσουν το κεφάλι τους πριν από τη διαδικασία.
 • 4 έως 5 τοις εκατό των ασθενών που υποβάλλονται σε μια μεταμόσχευση μαλλιών εύνοια για να ξυριστεί εν μέρει το κεφάλι τους.
 • Τέλος, αν κοιτάξουμε εκείνους που προτιμούν να έχουν μια πλήρη διαδικασία μη ξυρισμένης μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορούμε να πούμε ότι αποτελούν λιγότερο από το 1 τοις εκατό όλων των ασθενών.

Μερικοί ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς να ξυρίσουν το κεφάλι τους, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα, ωστόσο παραδέχονται ότι θα ήταν καλύτερα αν είχαν ξυριστεί τα μαλλιά τους.
"Εκτός αν μια πλήρης μη ξυρισμένη συνεδρία είναι η μόνη επιλογή επιλογής, οι χειρουργοί που είναι ειδικευμένοι και έμπειροι στη διεξαγωγή των διαδικασιών χωρίς το ξύρισμα, συστήνουν γενικά στους ασθενείς τους να ξυρίσουν τα μαλλιά τους πριν από τη επέμβαση.
"
Καθώς ο αριθμός των μοσχευμάτων που μπορούν να μεταμοσχευθούν με μεταμόσχευση μαλλιών που διεξάγεται χωρίς ξυρίσματος είναι περιορισμένος, γεγονός που τελικά θα έχει αντίκτυπο στη φυσική εμφάνιση, το ξύρισμα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για μια μεταμόσχευση μαλλιών.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.