Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών - Κλινική του Dr. Serkan Aygin

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για μια μεταμόσχευση μαλλιών Dr Serkan Aygın Clinic 2020-08-04 06:17:05

Μετά από πολύ καιρό μάχης με μια υποχωρητική γραμμή μαλλιών ή φαλάκρα μετά από την κρίση στα μέσα της ζωής σας, έχετε αποφασίσει να εξερευνήσετε τη μεταμόσχευση μαλλιών ως λύση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ένα ή δύο πράγματα για το τι συνεπάγεται. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι απλά η μεταφορά θυλάκων τριχών στην περιοχή του δέκτη του τριχωτού της κεφαλής από την περιοχή του δότη. Αναζητώντας τη βοήθεια ενός αξιόπιστου, έμπειρου ειδικού στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών μπορεί να σας προσφέρουμε επιθυμητά αποτελέσματα στη διαδικασία αποκατάστασης μαλλιών σας. Η διαδικασία σχετίζεται με διάφορους ιατρικούς όρους, οι οποίοι απαιτούν επίσης την προσοχή σας. Ένα λεξικό των όρων μεταμόσχευσης μαλλιών.

 

Μερικοί από αυτούς τους όρους περιλαμβάνουν

Ένα λεξικό των όρων μεταμόσχευσης μαλλιών.

Αλωπεκία - Πρόκειται για φαλάκρα, η οποία είναι η μερική ή πλήρης απώλεια ή απουσία μαλλιών όπου συνήθως μεγαλώνει.

Alopecia Areata (Αλωπεκία Areata) (AA) - Η κατάσταση αυτή θεωρείται ότι είναι η συνηθέστερη μορφή της τριχόπτωσης που βιώνουν οι άνδρες. Το ανοσοποιητικό σύστημα σε αυτό το σενάριο επιτίθεται στα θυλάκια της τρίχας προκαλώντας έτσι φαλάκρα.

Μείωση της αλωπεκίας - Ακριβώς όπως ακούγεται, πρόκειται για μια διαδικασία για τη μείωση της φαλάκρας, με την οποία αφαιρείται μια λωρίδα του τριχωτού τριχωτού της κεφαλής και το υπόλοιπο τριχωτό της κεφαλής με τα μαλλιά τεντώνεται στη θέση της.

Φάση Anagen - Επίσης γνωστή ως φάση ανάπτυξης και χαρακτηρίζεται από ενεργή ανάπτυξη τριχών.

Anagen effluvium - Αυτή είναι η αιφνίδια τριχόπτωση που προκαλείται από δευτερογενείς παράγοντες, όπως θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία. Τα μαλλιά συνήθως μεγαλώνουν πίσω σε τέτοιες καταστάσεις.

Ανδρογενετική αλωπεκία - Αυτός είναι ο ιατρικός όρος για τη γενετική αρσενική φαλάκρα που οφείλεται στην ορμόνη τεστοστερόνης που επηρεάζει την κανονική ανάπτυξη των τριχών. Μπορεί να βιώσει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες.

Μεταμόσχευση μαλλιών σώματος - Πρόκειται για μια τεχνική μεταμόσχευσης, όπου θυλάκια τρίχας από διαφορετικά μέρη του σώματος χρησιμοποιούνται για ασθενείς που έχουν ελάχιστη ή καθόλου μαλλιά δότη.

Crown - Αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος του τριχωτού της κεφαλής που αρχίζει εκεί όπου αρχίζει η καμπύλη του κεφαλιού. Αυτό το τμήμα περιέχει το σπειροειδές μοτίβο της ανάπτυξης των μαλλιών.

Dermal papilla (Δερματική papilla) - Είναι μια ομάδα κυττάρων που σχηματίζουν τον ιστό που βρίσκεται κάτω από το θυλάκιο των τριχών.

Donor area (Περιοχή δωρητών) - Αυτό είναι το μέρος του σώματος όπου απομακρύνεται η τρίχα. Προηγουμένως, τα μαλλιά προέρχονται συνήθως από τη γραμμή των μαλλιών στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής και περιοχές ακριβώς πάνω από τα αυτιά, αλλά με την πρόσφατη τεχνολογία, τμήματα όπως η γενειάδα και το στήθος έχουν συμπεριληφθεί.

Donor dominance (Κυριαρχία δωρητών) - Μπορεί να αναφέρεται είτε ως έννοια είτε ως θεωρία, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εφόσον οι μεταμοσχευμένες τρίχες θα αναπτυχθούν καλά στην κάποτε φαλακρή περιοχή, ο δότης εμφανίζει χαρακτηριστικά κυριαρχίας πάνω από την περιοχή του παραλήπτη.

Πρόσωπο με μεταμόσχευση μαλλιών στο κεφάλι - Περιλαμβάνει τη χρήση μαλλιών προσώπου είτε από γενειάδα είτε από μουστάκι ως περιοχή δωρητή.

Θηλυκό φαλάκρα γυναικών - Όπως και με τους άνδρες, είναι επίσης η πιο κοινή μορφή απώλειας τρίχας στις γυναίκες. Παρόλο που η κατάσταση έχει πολλές ομοιότητες με την τριχόπτωση των ανδρών, οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν γενική αραίωση των μαλλιών παρά σοβαρή τριχόπτωση.

(Follicular Unit Extraction )Εκσπερμάτωση της θυλακικής μονάδας (FUE) - Αυτό συνεπάγεται την αφαίρεση των ωοθυλακικών μονάδων ξεχωριστά και τη μεταφορά τους στις περιοχές των ασθενών κατά τη διαδικασία που είναι γνωστή ως εκχύλιση θυλακικών μονάδων ή μεταμόσχευση μαλλιών FUE.

Hair follicle - Είναι το όργανο υπεύθυνο για την παραγωγή μαλλιών σε ζωντανούς οργανισμούς. Είναι καθοριστικοί παράγοντες για το μέγεθος και τον τύπο των μαλλιών ενός ατόμου.

Πυκνότητα μαλλιών - Αναφέρεται στον αριθμό των κλώνων μαλλιών που βρίσκονται σε τετραγωνική ίντσα. Η πυκνότητα των μαλλιών ποικίλλει ανάλογα με τις διάφορες εθνικές ομάδες.

Μοσχεύματα μαλλιών - Ένας όρος που χρησιμοποιείται για τις τρίχες που συγκομίζονται από την περιοχή δότη που πρόκειται να μεταμοσχευθεί.

Μινιατούρα μαλλιών - Αυτό αναφέρεται στην αραίωση των μαλλιών. Οι άνθρωποι με τέτοια μαλλιά στις περιοχές δωρητών καθιστούν δύσκολο για τους γιατρούς να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών.

Μεταμόσχευση μαλλιών - Αυτή είναι η χειρουργική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τη μεταφορά θύλακες τρίχας από την περιοχή δότη στην περιοχή λήπτη. Μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως διορθωτική χειρουργική για φαλάκρα ή τριχόπτωση. Εκτός από την αποκατάσταση τρίχας, ένας άλλος τύπος μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η μεταμόσχευση γενειάδας

Hairline - Αναφέρεται στο κάτω άκρο των μαλλιών κατά μήκος του πλαισίου του προσώπου.

Η ταξινόμηση Ludwig - Αυτή είναι μια μέθοδος ταξινόμησης που χρησιμοποιείται για να κατηγοριοποιήσει τη θηλυκή φαλάκρα σε τρία ξεχωριστά στάδια

Ανδρική τριχόπτωση (ανδρογενετική αλωπεκία) - Αυτός είναι ο ιατρικός όρος για την γενετική αρσενική φαλάκρα που οφείλεται στην ορμόνη τεστοστερόνης που επηρεάζει την κανονική ανάπτυξη των τριχών. Μπορεί να βιώσει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες.

Minoxidil - Επίσης γνωστό ως Rogaine είναι μια λύση που είναι μολυμένη στο τριχωτό της κεφαλής για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών για τις γυναίκες και τους άνδρες.

Πολλαπλασιαστικά μοσχεύματα - Αυτά είναι θύλακες τριχών που συγκομίζονται από 2-5 ωοθυλακικές μονάδες.

Η ταξινόμηση Norwood-Hamilton - Μετρά τα στάδια της αρσενικής φαλάκρας, όπως συμβαίνει στο Ludwig για τα θηλυκά.

Στέλεχος διάτρησης - Αυτό το μόσχευμα απομακρύνεται από τη θέση δότη και μεταμοσχεύεται στο τριχωτό της κεφαλής. Συνήθως κυκλικό σχήμα.

πλευρά του παραλήπτη- Αυτή είναι η περιοχή του τριχωτού της κεφαλής στην οποία έχει εμφανιστεί η φαλάκρα και είναι επίσης το μέρος όπου θα μεταμοσχευθούν οι heirfollokes.

Χαλαρότητα του τριχωτού της κεφαλής - Αυτό αναφέρεται στο πόσο εύκολα μπορούν να τεντώνουν οι ιστοί του τριχωτού κεφαλής όταν εφαρμόζεται ένταση σε αυτά. Η υψηλή χαλαρότητα του τριχωτού της κεφαλής είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ευπάθεια ενός υποψήφιου για μεταμόσχευση μαλλιών.

Μείωση του τριχωτού της κεφαλής - Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία αποσυνδέεται η φαλακρή περιοχή και οι υπόλοιπες περιοχές ενώνονται με ραφές. Είναι αποτελεσματικό για τα μικρά φαλακρά μπαλώματα όπως η κοκκινωπή φαλάκρα.

Τα πτερύγια περιστροφής του τριχωτού της κεφαλής - Πρόκειται για μια διαδικασία με την οποία περιστρέφεται και τοποθετείται η λωρίδα του τριχωτού της τριχοφυΐας στην περιοχή του φαλακρού τριχωτού.

Senile Alopecia - Αυτό αναφέρεται στην αραίωση των μαλλιών λόγω της γήρανσης.

Stereomicroscope - Ένα είδος μικροσκοπίου που έχει υψηλή ανάλυση και φωτισμό που χρησιμοποιείται για την εργασία σε συγκομιδή λωρίδες.

Συγκομιδή λωρίδας - Είναι μια τεχνική όπου μια λωρίδα του δέρματος με θυλάκια τρίχας αφαιρείται και τοποθετείται στο μέρος του δέρματος όπου έχει συμβεί απώλεια μαλλιών.

Telogen Effluvium (TE) - Είναι η τριχόπτωση που προκαλείται από το άγχος.

Ναοί - Το τμήμα του τριχωτού της κεφαλής πάνω από τα δύο αυτιά, το οποίο συνήθως αναφέρεται ως μια περιοχή φαλακρής ανθεκτικότητας.

Χρονικό σημείο - Είναι οι δύο περιοχές μαλλιών που βρίσκονται στις γωνίες του μέτωπου.

Διαστολέας ιστών - Μια ανακατασκευαστική συσκευή που χρησιμοποιείται για να κάνει το τριχωτό της κεφαλής μεγαλύτερο για να μπορεί να έχει περισσότερες περιοχές δότη.

Trichotillomania - Αυτή είναι μια διαταραχή, η οποία κάνει ένα άτομο να έχει ένα ψυχαναγκαστικό συναίσθημα για να τραβήξει τα μαλλιά τους.

Vellus μαλλιά - Μια πολύ λεπτή, ανοιχτόχρωμη τρίχα που αναπτύσσεται στο σώμα κατά την παιδική ηλικία και δεν μπορεί να αναπτυχθεί για να γίνει μακρά.

Vertex - Επίσης γνωστό ως στέμμα, είναι το ανώτατο τμήμα του κεφαλιού.

Τώρα που οι ορισμοί που σχετίζονται με τη μεταμόσχευση μαλλιών σας έχουν απομυθοποιηθεί, μπορείτε να ρωτήσετε τι θα ακολουθήσει; Για να έχετε πρόσβαση σε μια υπέροχη εμπειρία, ένας έμπειρος και αξιόπιστος χειρούργος μεταμόσχευσης μαλλιών είναι το μόνο που χρειάζεστε. Ο Δρ. Serkan Aygın είναι ένας διάσημος χειρουργός ο οποίος βρισκόταν στη βιομηχανία τα τελευταία είκοσι χρόνια. Με αυτήν την τεράστια εμπειρία στον τομέα, οποιαδήποτε ανησυχία σας προβληματίζει,θα σας παρέχεται και η κατάλληλη φροντίδα . Πάρτε την πρωτοβουλία σήμερα και κάνετε την καλύτερη επιλογή επικοινωνώντας μαζί μας.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.