10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών | Dr. Serkan Aygin Dr Serkan Aygın Clinic 2020-12-28 03:56:43

Η μεταμόσχευση μαλλιών έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής θεραπεία για την τριχόπτωση με τα εξαιρετικά αποτελέσματα της.
Το πρώτο βήμα στο δρόμο για τη μεταμόσχευση μαλλιών, το οποίο είναι μια σημαντική πράξη που θα σας επηρεάσει καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σας, είναι η λήψη της απόφασης για τη διαδικασία. Η διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη μεταμόσχευση μαλλιών ξεκινά με τη στιγμή που η απώλεια μαλλιών φθάνει σε αναγνωρίσιμη έκταση με κάθε μέρα που περνάει.
Όταν ένα άτομο αποφασίσει να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών, θα προσπαθήσει φυσικά να πάρει πληροφορίες για το θέμα από διάφορες πηγές.
Η πιο εύκολη μέθοδος από αυτή την άποψη είναι η συλλογή πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου.
Το Διαδίκτυο, το οποίο μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο επικοινωνίας όταν χρησιμοποιείται σωστά και , δυστυχώς περιέχει όλα τα είδη αβέβαιων πληροφοριών λόγω ανακριβών μετοχών.
Όπως σε πολλούς άλλους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, τα άτομα που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών μπορεί να παρέχουν λανθασμένες πληροφορίες.
Όσον αφορά την υγεία, σας συνιστούμε να ελέγξετε τις πληροφορίες που λαμβάνετε από το διαδίκτυο και άλλες πηγές μέσων ενημέρωσης και να βασίζεστε σε επιστημονικά ιδρύματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να διευκρινίσουμε τα 10 πιο κοινά ψευδή στοιχεία σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

  1. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια προσωρινή μέθοδος θεραπείας.
  2. Μόνο οι άνδρες μπορούν να υποβληθούν σε διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών.
  3. Μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επώδυνη μέθοδος θεραπείας.
  4. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι κατάλληλη για άτομα σε προχωρημένη ηλικία.
  5. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε νεαρή ηλικία στη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών.
  6. Αυτοί που έχουν μεταμόσχευση μαλλιών μπορούν αμέσως να επιτύχουν τα αποτελέσματα.
  7. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια πολύ δαπανηρή μέθοδος θεραπείας.
  8. Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας θυλάκια τρίχας που συλλέγονται από κάποιον άλλο.
  9. Τα μαλλιά των ασθενών έχουν ξυριστεί πλήρως πριν από τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών.
  10. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν μπορεί να προσφέρει φυσική εμφάνιση.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια προσωρινή μέθοδος θεραπείας.

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Το κύριο ψευδές γεγονός για τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η σκέψη ότι η διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μια προσωρινή μέθοδος θεραπείας.
Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά εξάγονται από την περιοχή του αυχένα που ορίζεται ως η περιοχή δότη.
Αυτή η περιοχή είναι επίσης γνωστή ως "ασφαλής ζώνη".
Δεδομένου ότι τα θυλάκια τρίχας στην περιοχή αυτή δεν επηρεάζονται από την ορμόνη DHT, είναι ανθεκτικά στην τριχόπτωση.
Καθώς οι θύλακες των μαλλιών που πρόκειται να μεταμοσχευθούν λαμβάνονται από την περιοχή των τριχών που είναι ανθεκτική στις απώλειες μαλλιών και ονομάζεται περιοχή δότη, θα έχουν τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά με την περιοχή δότη.
Ως εκ τούτου, τα πρόσφατα μεταμοσχευμένα θυλάκια τρίχας θα συνεχίσουν να διατηρούν την αντίσταση τους να πέσουν στα επόμενα χρόνια.
Σε αυτό το στάδιο, θα ήταν σκόπιμο να αναφερθούμε εν συντομία στη φάση της απώλειας σοκ.
Η απώλεια σοκ που εμφανίζεται μετά από περίπου 2 έως 4 εβδομάδες μετά τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών, είναι αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμου τραύματος που εμφανίζεται στα μεταμοσχευμένα θυλάκια τρίχας και στο τριχωτό της κεφαλής μετά την επέμβαση. Είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία που παρατηρείται μετά τη μεταμόσχευση.
Πρόκειται για μια φυσιολογική και προσωρινή κατάσταση.
Ακόμη και αν τα μεταμοσχευμένα μαλλιά πέσουν έξω κατά τη διάρκεια της φάσης της απώλειας σοκ,
οι θύλακες δεν θα υποστούν βλάβη και θα παρέχουν τον απαιτούμενο χώρο για την ανάπτυξη νέων τριχών.

Μόνο οι άνδρες μπορούν να υποβληθούν σε διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Παρά το γεγονός ότι οι άνδρες έρχονται στο μυαλό όταν μιλάμε για μεταμόσχευση μαλλιών, μεταξύ των διαθέσιμων θεραπευτικών επιλογών για την απώλεια μαλλιών, η μεταμόσχευση μαλλιών έχει γίνει πλέον η σωστή επιλογή για τις γυναίκες.
Ακόμη και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, περίπου το 14,7% αυτών που έχουν μεταμόσχευση τρίχας είναι γυναίκες.
Οι γυναίκες συχνά καταφεύγουν σε μεταμόσχευση μαλλιών για να χαμηλώσουν την πρόσθια γραμμή των μαλλιών ή για να αυξήσουν την ένταση της τρίχας.
Στη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών που εκτελείται σε γυναίκες, δεν είναι απαραίτητο να ξυρίσετε όλα τα μαλλιά.
Για να δημιουργηθεί η περιοχή όπου θα ληφθούν τα θυλάκια των τριχών, δημιουργείται ένα μικρό παράθυρο πίσω από το κεφάλι ανάμεσα στα δύο αυτιά, ξυρίζοντας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατό.
Δεν είναι καν αναγνωρισμένο ότι το άτομο υπέστη τη επέμβαση, καθώς δεν προκαλεί καμία αλλαγή στην εμφάνιση.
Ως εκ τούτου, η μεταμόσχευση μαλλιών προτιμάται επίσης συνήθως από τις γυναίκες.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επώδυνη μέθοδος θεραπείας

Οι εργασίες μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιούνται με την τεχνολογία FUE, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα ως τεχνικά καθιερωμένη τεχνική, αλλάζοντας ριζικά, ειδικά μέσα στα τελευταία 10 χρόνια.
Τα επιτυχημένα και φυσικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με τη μεταμόσχευση μαλλιών της FUE οδήγησαν σε βελτιώσεις για την αύξηση της άνεσης των ασθενών.
Έτσι, οι ασθενείς μπορούν να περάσουν χρόνο παρακολουθώντας τηλεόραση ή να διαβάσουν το βιβλίο χωρίς να αισθανθούν πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Αυτό που καθιστά δυνατή αυτή την άνεση είναι τόσο οι αναπτυγμένες τεχνικές όσο και η πρωτοποριακή χωρίς βελόνα και ανώδυνη τοπική αναισθησία στη μεταμόσχευση μαλλιών.
Πριν από τη επέμβαση, η περιοχή όπου θα ληφθούν τα θυλάκια της τρίχας και μετά, η περιοχή όπου θα γίνει η μεταμόσχευση απαλλάσσεται από τη χορήγηση τοπικής αναισθησίας.
Γενικά, σε μια διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών, δεν γίνεται αισθητός πόνος μετά την έναρξη της τοπικής αναισθησίας.
Στις συμβατικές τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, οι αναισθητικοί παράγοντες εγχέονται στο τριχωτό της κεφαλής με βελόνες
Είναι αναπόφευκτο για τον ασθενή να αισθανθεί πόνο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι ανησυχητική για όσους σκέφτονται να έχουν μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά έχουν βελονοφοβία.
Ωστόσο, με τη χρήση ειδικών συσκευών αναισθησίας, η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς βελόνες, καθώς και χωρίς πόνο.
Αυτές οι ειδικές συσκευές παρέχουν αναισθητικά μέσα κάτω από το δέρμα με μια διαδικασία ψεκασμού υπό πίεση.
Η χωρίς βελόνα έγχυση υποδόριας αναισθησίας έχει πολύ ταχύτερη έναρξη της δράσης από την ένεση με βελόνα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο άνετα.
Όσοι έχουν βελονοφοβία και επομένως διστάζουν να μεταμοσχεύσουν τα μαλλιά μπορούν εύκολα να υποβληθούν στις επέμβασης τους με αυτή τη νέα μέθοδο.

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι κατάλληλη για άτομα με προχωρημένη ηλικία

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Μια από τις προκαταλήψεις κατά της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η σκέψη ότι η μεταμόσχευση τρίχας δεν είναι κατάλληλη για όσους βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία.
Πρώτα απ 'όλα, το άτομο που έχει μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να έχει επαρκή ποσότητα και υγιή μαλλιά για μεταμόσχευση στην περιοχή του αυχένα, επίσης γνωστή ως περιοχή δότη. Αντί της ηλικίας, το πρότυπο της τριχόπτωσης καθορίζει την επιλεξιμότητα ενός προσώπου για μεταμόσχευση μαλλιών.
Το πιο σημαντικό κριτήριο στην οποία η ηλικία είναι καθοριστική στη θεραπεία της μεταμόσχευσης τρίχας είναι αν η απώλεια μαλλιών παραμένει ή όχι.
Η ανδρογενετική αλωπεκία, επίσης γνωστή ως τριχόπτωση των αρσενικών μοσχευμάτων,
η οποία είναι η πιο κοινή αιτία της τριχόπτωσης παγκοσμίως, είναι ένας τύπος τριχόπτωσης που μπορεί να διαρκέσει για τη ζωή.
Ωστόσο, η απώλεια μαλλιών είναι γνωστό ότι επιβραδύνεται ειδικά μετά από 35-40 ετών.
Τα άτομα κάτω από αυτό το εύρος ηλικίας μπορούν φυσικά να έχουν μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι τα μαλλιά τους μπορεί να συνεχίσουν να πέφτουν και μπορεί να χρειαστούν δεύτερη ή τρίτη συνεδρία κατά τα επόμενα χρόνια εάν έχουν μεταμόσχευση τρίχας.

Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε νεαρή ηλικία στη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Αν και η παροιμία "η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία" εξακολουθεί να ισχύει σε πολλές περιοχές, μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται να έχουν μεταμόσχευση τρίχας πριν η τριχοειδής γραμμή υποχωρήσει πάρα πολύ και η τριχόπτωση εξελίσσεται, δηλώνοντας ότι «όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο».
Αν και αυτή είναι μια σωστή προσέγγιση για μερικούς ανθρώπους, η γενική ιδέα είναι ότι η μεταμόσχευση τρίχας σε μεταγενέστερες ηλικίες παρέχει περισσότερα πλεονεκτήματα.
Όταν οι νέοι που βιώνουν την τριχόπτωση έχουν μεταμόσχευση μαλλιών σε μια βιασύνη χωρίς προχωρημένο σχεδιασμό, μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμα αρνητικά αποτελέσματα.
Σε περιπτώσεις όπου η απώλεια μαλλιών δεν σταθεροποιείται, πρέπει ασφαλώς να λαμβάνεται υπόψη ότι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά μπορεί να πέσουν στο μέλλον και η περιοχή δότη μπορεί να είναι ανεπαρκής με επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.
Συνιστούμε ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας κάτω των 20 ετών να συμβουλευτούν αρχικά έναν εξειδικευμένο ειδικό πριν κάνουν μια λανθασμένη απόφαση, να αρχίσουν μια προληπτική θεραπεία ή μεθόδους πρώτα με τη χρήση ναρκωτικών ή λοσιόν και να μην βιαστούν στη μεταμόσχευση τρίχας.

Αυτοί που έχουν μεταμόσχευση μαλλιών μπορούν αμέσως να επιτύχουν τα αποτελέσματα

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι άνθρωποι που έχουν μεταμόσχευση μαλλιών ,φυσικά θέλουν να δουν τα αποτελέσματα της διαδικασίας αμέσως.
Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, η διαδικασία επούλωσης και η υγιής ανάπτυξη των μαλλιών εμφανίζονται σε μια περίοδο περίπου 12 μηνών.
Οι περισσότεροι από τους ασθενείς περνούν από μια φάση 2 έως 3 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, που ορίζεται ως απώλεια σοκ στην οποία τα μαλλιά πέφτουν ξαφνικά.
Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία που σχεδόν όλοι οι ασθενείς βιώνουν μετά την επέμβαση.
Δεν είναι λόγος ανησυχίας. Μετά από προσωρινή απώλεια κλονισμού, τα θυλάκια τρίχας θα εισέλθουν στη διαδικασία αναγέννησης.
Περίπου μέσα σε 2-2,5 μήνες, τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 1,5 cm το μήνα, εισέρχονται στον κανονικό κύκλο ανάπτυξης.
Από τον 9ο μήνα, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά θα αρχίσουν να αποκτούν τη δική τους μορφή και στο τέλος του 1 έτους, θα αποκτήσουν μια παχύτερη και ογκώδη εμφάνιση ενσωματώνοντας τη φυσική δομή της τρίχας του ατόμου.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια πολύ δαπανηρή μέθοδος θεραπείας

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν την τριχόπτωση μπορούν να ξοδέψουν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για να ανακτήσουν τα παλιά τους μαλλιά.
Ο τομέας περιποίησης μαλλιών, ο οποίος αυξάνεται όλο και περισσότερο καθημερινά, επιβεβαιώνει επίσης αυτό το γεγονός.
Λαμβάνοντας υπόψη το ποσό που δαπανάται για τις τεχνητές προθέσεις κερατιού και τα ετήσια έξοδα φροντίδας, η τιμή μιας μόνιμης θεραπείας όπως η μεταμόσχευση μαλλιών θα είναι προσιτή σε αντίθεση με ό, τι πιστεύεται.
Ειδικά στην Τουρκία, μπορούμε να δούμε ότι οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα και ότι παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς.
Ως ηγετική χώρα στην μεταμόσχευση μαλλιών, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός είναι αναπόφευκτος.
Ωστόσο, αυτό κατευθύνει τα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία για την παροχή περισσότερων ποιοτικών υπηρεσιών, την ανάπτυξη πολλών και τη βελτίωση των συνθηκών.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η προτίμηση ενός κέντρου μεταμόσχευσης μαλλιών λόγω της φθηνής τιμής μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.
Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να μείνετε μακριά από τις κλινικές που εκτελούν αυτές τις διαδικασίες πολύ φθηνά.

Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας θυλάκια τρίχας που έχουν ληφθεί από κάποιον άλλο

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Μία από τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η σκέψη ότι η μεταμόσχευση τρίχας θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση τριχοθυλακίων που έχουν ληφθεί από κάποιον άλλο.
Ο πιο σημαντικός παράγοντας που καθιστά δυνατή τη επέμβαση της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ότι οι θύλακες των τριχών που θα μεταμοσχευθούν είναι οι θύλακες των τριχών του ατόμου.
Παρόλο που η μεταμόσχευση τρίχας εκφράζεται ως συγκομιδή τριχοθυλακίων από το τριχωτό της κεφαλής και μεταφύτευση τους στις απαιτούμενες περιοχές, αυτή η διαδικασία δεν θα πρέπει σίγουρα να θεωρηθεί ως μεταμόσχευση οργάνου.
Όταν οι θύλακες τρίχας που συλλέγονται από την περιοχή ανθεκτικές στην πτώση, ονομάζονται περιοχή δωρητών και μεταμοσχεύονται στην περιοχή όπου τα μαλλιά πέφτουν έξω, το σώμα του ατόμου αντιλαμβάνεται ότι ο ιστός ανήκει στον εαυτό του και τα μαλλιά μεγαλώνουν εκεί όπου μεταμοσχεύτηκε, όλα τα χαρακτηριστικά της περιοχής όπου συγκομίστηκε.
Όταν τα θυλάκια τρίχας που έχουν ληφθεί από κάποιον μεταμοσχευθούν σε άλλο άτομο, εκτός από τα ίδια δίδυμα, το σώμα του παραλήπτη θα αντιληφθεί τον ιστό ως ξένο σώμα και θα το απορρίψει.

Τα μαλλιά των ασθενών έχουν ξυριστεί πλήρως πριν από τη διαδικασία μεταμόσχευσης τρίχας

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, οι οποίες αναπτύχθηκαν συνεχώς με τεχνολογικές εξελίξεις από τα πρώτα χρόνια της πρακτικής της διαδικασίας, επιτρέπουν πλέον τη μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς να ξυριστoύν πλήρως τα μαλλιά.
Η μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς το ξύρισμα είναι μια εξαιρετικά ελκυστική διαδικασία για τις γυναίκες που διστάζουν να μεταμοσχεύσουν τα μαλλιά λόγω των αλλαγών στην εμφάνισή τους, ειδικά μετά την επέμβαση.

Η διαδικασία αυτή διεξάγεται με δύο διαφορετικές τεχνικές:


1. Μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών με αόρατο ξύρισμα:


Πρόκειται για μια μέθοδο κατά την οποία τα θυλάκια τρίχας λαμβάνονται μέσω ενός μικρού παραθύρου πίσω από το κεφάλι μεταξύ των δύο αυτιών σε εκείνα με μακριά μαλλιά.
Δεδομένου ότι αυτό το μικρό παράθυρο που δημιουργείται από το ξύρισμα θα καλυφθεί από τα μαλλιά στο πάνω μέρος μετά τη επέμβαση, δεν θα υπάρξει αλλαγή στην εμφάνιση και δεν θα αναγνωριστεί ότι η επέμβαση έχει εκτελεστεί.

2. Μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών χωρίς ξυρίσματος:


Πρόκειται για μια τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών στην οποία η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται χωρίς το ξύρισμα της περιοχής δότη και μεταμόσχευσης.
Η μέθοδος της μεταμόσχευσης μαλλιών χωρίς το ξύρισμα βασίζεται στη μέθοδο της μεταμόσχευσης μαλλιών με τη χρήση εμφυτευτή (choi) στα υπάρχοντα μαλλιά με τεχνική DHI (Direct Hair Implantation).
Σε περίπτωση που μια μικρή περιοχή αναμένεται να μεταμοσχευτεί και η μεταμόσχευση περιορίζεται σε μια στενή περιοχή, επιτυχημένα αποτελέσματα μπορούν να ληφθούν με αυτή τη μέθοδο.

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι κατάλληλη για άτομα με προχωρημένη ηλικία

10 ψευδή στοιχεία για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Μια από τις προκαταλήψεις κατά της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η σκέψη ότι η μεταμόσχευση τρίχας δεν είναι κατάλληλη για όσους βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία.
Πρώτα απ 'όλα, το άτομο που έχει μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να έχει επαρκή ποσότητα και υγιή μαλλιά για μεταμόσχευση στην περιοχή του αυχένα, επίσης γνωστή ως περιοχή δότη. Αντί της ηλικίας, το πρότυπο της τριχόπτωσης καθορίζει την επιλεξιμότητα ενός προσώπου για μεταμόσχευση μαλλιών.
Αντί της ηλικίας, το πρότυπο της τριχόπτωσης καθορίζει την επιλεξιμότητα ενός προσώπου για μεταμόσχευση μαλλιών.
Το πιο σημαντικό κριτήριο στην οποία η ηλικία είναι καθοριστική στη θεραπεία της μεταμόσχευσης τρίχας είναι αν η απώλεια μαλλιών παραμένει ή όχι.
Ανδρογενετική αλωπεκία, γνωστή και ως αρτηριακή απώλεια μαλλιών, η οποία είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της τριχόπτωσης παγκοσμίως, είναι ένας τύπος τριχόπτωσης που μπορεί να διαρκέσει για μια ζωή.
Ωστόσο, η απώλεια μαλλιών είναι γνωστό ότι επιβραδύνεται ειδικά μετά από 35-40 ετών.
Τα άτομα κάτω από αυτό το εύρος ηλικίας μπορούν φυσικά να έχουν μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι τα μαλλιά τους μπορεί να συνεχίσουν να πέφτουν και μπορεί να χρειαστούν δεύτερη ή τρίτη συνεδρία κατά τα επόμενα χρόνια εάν έχουν μεταμόσχευση τρίχας.

 

Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε νεαρή ηλικία στη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών

Αν και η παροιμία "η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία" εξακολουθεί να ισχύει σε πολλές περιοχές, μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται να έχουν μεταμόσχευση τρίχας πριν η τριχοειδής γραμμή υποχωρήσει πάρα πολύ και η τριχόπτωση εξελίσσεται, δηλώνοντας ότι «όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο».
Αν και αυτή είναι μια σωστή προσέγγιση για μερικούς ανθρώπους, η γενική ιδέα είναι ότι η μεταμόσχευση μαλλιών σε μεταγενέστερη ηλικία προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα. Όταν οι νέοι που βιώνουν την τριχόπτωση έχουν μεταμόσχευση μαλλιών σε βιασύνη χωρίς προγραμματισμό, μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμα αρνητικά αποτελέσματα.
Σε περιπτώσεις όπου η απώλεια μαλλιών δεν σταθεροποιείται, πρέπει ασφαλώς να λαμβάνεται υπόψη ότι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά μπορεί να πέσουν στο μέλλον και η περιοχή δότη μπορεί να είναι ανεπαρκής με επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.
Συνιστούμε ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας κάτω των 20 ετών να συμβουλευτούν αρχικά έναν εξειδικευμένο ειδικό πριν κάνουν μια λανθασμένη απόφαση, να αρχίσουν μια προληπτική θεραπεία ή μεθόδους πρώτα με τη χρήση ναρκωτικών ή λοσιόν και να μην βιαστούν στη μεταμόσχευση τρίχας.
να ξεκινήσει μια προληπτική θεραπεία, ή μεθόδους πρώτα με τη χρήση φαρμάκων ή λοσιόν και να μην βιαστεί σε μεταμόσχευση μαλλιών.

 

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών δεν μπορεί να προσφέρει φυσική εμφάνιση

 

Όταν μια διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών εκτελείται από έναν έμπειρο γιατρό και μια επαγγελματική ομάδα, τα αποτελέσματα θα φαίνονται αναπόφευκτα φυσικά. Η επίτευξη φυσικών αποτελεσμάτων από τη μεταμόσχευση μαλλιών εξαρτάται από τον σωστό προγραμματισμό.
Μπορούμε να εκφράσουμε το σωστό σχεδιασμό ως τον προσδιορισμό της γραμμής των μαλλιών ώστε να είναι σε αρμονία με τις γραμμές του προσώπου του ασθενούς. Ωστόσο, η ποιότητα μαλλιών του ασθενούς και η πυκνότητα μαλλιών στην περιοχή δότη είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη φυσικότητα. Στα πρώτα χρόνια της πρακτικής, οι διαδικασίες μεταμόσχευσης τρίχας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αφύσικη και μη αισθητική εμφάνιση, που ονομάζεται κεφάλι γρασιδιού.

Αυτό έχει οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια αρνητική αντίληψη για τη μεταμόσχευση μαλλιών στους ανθρώπους. Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με την τεχνική FUE, μία από τις τελευταίες και πιο σύγχρονες μεθόδους μεταμόσχευσης τρίχας. Η τεχνική FUE, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από το 2004, πραγματοποιείται τώρα χρησιμοποιώντας ομαλές και απότομες άκρες Sapphire.

Τα μαλλιά αναπτύσσονται σε διαφορετικές γωνίες και σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Προκειμένου να επιτευχθεί η φυσικότητα, η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να πραγματοποιείται σε ένα ορισμένο πάχος λαμβάνοντας υπόψη τη γωνία ανάπτυξης και την κατεύθυνση της υπάρχουσας τρίχας.
Οι άκρες sapphire ( σαπφείρου) που χρησιμοποιούνται στη μεταμόσχευση μαλλιών επιτρέπουν την επίτευξη πιο φυσικής εμφάνισης βοηθώντας τα μοσχεύματα μεταμόσχευσης πιο πυκνά χωρίς να αφήνουν ουλή. Σε αυτή την εποχή, όταν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία πολύ εύκολα και γρήγορα, σας συμβουλεύουμε να αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που λαμβάνετε λαμβάνοντας επαρκή προσοχή κατά την αναζήτηση.
Σε αυτό το άρθρο, θέλαμε να σας οδηγήσουμε μακριά από την ρύπανση των πληροφοριών σε κάποιο βαθμό και να απαντήσουμε στα άσκοπα ερωτήματα στο μυαλό σας.

Μπορείτε να μοιραστείτε τις ερωτήσεις σας με την κλινική του Dr. Serkan Aygın. Σας ευχόμαστε υγιείς ημέρες.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.