5 παράγοντες που συμβάλλουν σε μια "αποτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών"

5 Αιτίες αποτυχίας μεταμόσχευσης μαλλιών και πώς να τις αποφύγετε Dr Serkan Aygın Clinic 2020-08-31 12:46:50

Το άγχος είναι μια φυσική ανθρώπινη αντίδραση, ειδικά πριν από μια αισθητική χειρουργική επέμβαση, όπως η μεταμόσχευση μαλλιών. Επιπλέον, η αξία ικανοποίησης που προκύπτει από μια επιτυχημένη διαδικασία μεταμόσχευσης τρίχας υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες των ασθενών. Εάν σκοπεύετε να υποβληθείτε σε μεταμόσχευση μαλλιών FUE, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για τη διαδικασία. Θα είναι ωφέλιμο να γνωρίσετε τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και πώς να τα αποφύγετε.

Γιατί ορισμένες διαδικασίες μεταμόσχευσης μαλλιών τείνουν να αποτύχουν;

Διεξήγαμε μια ανάλυση ανεπιτυχών χειρουργικών επεμβάσεων μεταμόσχευσης μαλλιών από όλες τις γωνιές του κόσμου και παρόλο που οι ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών ήταν διαφορετικοί, όλοι δεν ήταν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Εντοπίσαμε τους 5 κύριους λόγους που ευθύνονται για την δυσαρέσκεια μεταξύ αυτών των ασθενών.

Τι θα μπορούσε να είναι οι πιθανές αιτίες για αποτυχία μεταμόσχευσης μαλλιών;

1. Aπειρία του Χειρουργού

1. Aπειρία του Χειρουργού

Η πρακτική κάνει τέλεια ή η φράση "μαθαίνουμε από την πρακτική" εφαρμόζεται πλήρως για τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Η FUE ή οι μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών DHI είναι σχολαστικές διαδικασίες που απαιτούν μεγάλη επιμονή. Χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να κυριαρχήσει αυτή η ικανότητα και δεν είναι μια επιθυμητή προϋπόθεση για να οριστεί ένας ασθενής ως «πειραματικό θέμα». Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μεταμόσχευση μαλλιών εκτελείται από έναν άπειρο χειρούργο, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται σωστά η μεταμόσχευση, προκαλώντας την αποτυχία της διαδικασίας. Ωστόσο, η τοποθέτηση μοσχεύματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών και παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική εμφάνιση των τριχών των ασθενών μετά τη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών. Οι έμπειροι γιατροί γνωρίζουν την αποτελεσματική χρήση του λόγου δότη-παραλήπτη. Οι λιγότερο έμπειροι γιατροί είναι επιρρεπείς σε λάθη, ενώ προβλέπουν τη μόνιμη ασφαλή περιοχή δωρητών για μεταμόσχευση μαλλιών.

Εάν οι γιατροί συγκεντρώσουν την ωοθυλακική ομαδοποίηση που αποκτήθηκε μέσω ακατάλληλης εξαγωγής από την περιοχή δότη και μη δότες, τα δυσμενή τελικά αποτελέσματα μιας κακής διαδικασίας θα αντικατοπτρίζουν τελικά τόσο τον αποδέκτη όσο και τον δότη. Η αρχική περιοχή δότη στη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, όπου εξάγονται υγιή θυλάκια, είναι το πίσω μέρος του κεφαλιού των ασθενών. Επιπλέον, τα μαλλιά γενειάδας και στήθους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετοι πόροι δωρητών. Τα μαλλιά δωρητών από το πίσω μέρος του κεφαλιού των ασθενών είτε χρησιμοποιούνται μόνο είτε σε συνδυασμό με άλλες τρίχες σώματος για μέρος της θεραπείας, με σωστό σχεδιασμό και μεταμόσχευση, θα αποδώσουν φυσικά αποτελέσματα. Τα τριχοθυλάκια που εξάγονται από διαφορετικές περιοχές δότη μέσω ακατάλληλων τεχνικών μπορούν να οδηγήσουν σε δραστικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, η υπερσυλλογή των μοσχευμάτων που πραγματοποιούνται από άπειρους χειρουργούς μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη ζώνη δότη. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια δραστική έκβαση που είναι ισοδύναμη με φαλάκρα. Ο όρος "υπερσυγκέντρωση" αναφέρεται στην υπερβολική συγκομιδή μοσχευμάτων που προέρχονται από την περιοχή δότη. Αυτή η κατάσταση οδηγεί συχνά σε μια εμφάνιση που τείνει να μοιάζει με μεγάλες περιοχές που λείπουν ή αραιώνουν τα μαλλιά στο κάτω μέρος του τριχωτού της κεφαλής των ασθενών.

Η εμπειρία ξεχωρίζει ως ένας σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που απαιτούν μια περίπλοκη γνώση της τεχνικής.

Όταν ψάχνετε για έναν χειρουργό μεταμόσχευσης μαλλιών FUE ή DHI, η εμπειρία του χειρουργού θα πρέπει να είναι ένας από τους παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Μην διατρέχετε τον κίνδυνο να είστε το «θέμα» μιας ανάλυσης δοκιμής και σφάλματος μιας κλινικής μεταμόσχευσης τρίχας. Η αξιολόγησή σας θα πρέπει να βασίζεται στην εξεύρεση ενός ειδικού που έχει πολυετή εμπειρία ως χειρούργος της μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς και στις αναθεωρήσεις και μαρτυρίες πρώην ασθενών με μεταμόσχευση τρίχας ».

2. Ανεπαρκής μετεγχειρητική φροντίδα

2. Ανεπαρκής μετεγχειρητική φροντίδα

Η φροντίδα του εαυτού σας μετά τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την επέμβαση. Επιδιώκοντας τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, ο γιατρός σας θα σας παράσχει τις οδηγίες μετά τη φροντίδα καθώς και εκτεταμένες πληροφορίες σχετικά με την μετεγχειρητική θεραπεία που θα πραγματοποιήσετε για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Έχει παρατηρηθεί ότι η εμπειρία κάποιων ασθενών εκτείνεται εκτενώς γύρω από τον άξονα των μαλλιών τους. Το ξύσιμο αυτής της περιοχής ή η ακατάλληλη πλύση των μαλλιών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιβίωση του μοσχεύματος καθώς και στο τελικό αποτέλεσμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκύψουν σοβαρές λοιμώξεις λόγω κακών συνθηκών υγιεινής. Τα καλά νέα είναι ότι πραγματικά πρέπει να είστε ουσιαστικά «απερίσκεπτοι» για να προκαλέσετε τέτοια μόνιμη ζημιά με αυτό τον τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περιόδου, ακολουθώντας τις οδηγίες πλύσης μαλλιών - που πρέπει να διεξάγονται απαλά, αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο εντός του προκαθορισμένου χρόνου ή αποφεύγοντας την άσκηση που μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση, είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων σε κάθε πτυχή. Για να αποφύγετε τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, ακολουθήστε τις οδηγίες και τις συμβουλές του γιατρού με ακρίβεια. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία, καλέστε το γιατρό σας χωρίς καθυστέρηση.

3. Δεν είσαι ένας ιδανικός υποψήφιος για τη μεταμόσχευση μαλλιών

3. Δεν είσαι ένας ιδανικός υποψήφιος για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να είναι μια εκπληκτική διαδικασία που μετατρέπει τις ζωές των ανθρώπων, αλλά θυμηθείτε ότι δεν είναι καλοί υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, αποκτώντας λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και πληροφορίες σχετικά με τη γενετική του ασθενούς, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν θέματα όπως η χειρουργική επέμβαση καθώς και το μετεγχειρητικό στάδιο. Κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης, ο γιατρός σας θα διεξάγει διάφορες δοκιμές και ειδικές διαδικασίες για την αξιολόγηση δεικτών όπως: τις μελλοντικές επιπτώσεις των προτύπων απώλειας τρίχας, την ταξινόμηση της απώλειας τρίχας καθώς και τη διάγνωση της τριχόπτωσης. Η κατανόηση αυτών των κατευθυντήριων παραγόντων θα καθορίσει εάν είστε καλός υποψήφιος για να υποβληθείτε στη διαδικασία. Έχετε πιθανώς ακούσει για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί μια ανεπιτυχή διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών. Μια τέτοια δυσμενή έκβαση μπορεί να συμβεί εάν ο ασθενής δεν είναι καλός υποψήφιος για τη διαδικασία. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ! Δεν είναι τόσο δύσκολο να καθοριστεί αν ένα άτομο είναι κατάλληλο για μεταμόσχευση μαλλιών FUE ή όχι. Μερικές φορές ο βαθμός απώλειας τρίχας μπορεί να μην επαρκεί για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών. Με άλλα λόγια, εξακολουθείτε να μην είστε έτοιμοι για τη διαδικασία. Αυτό μπορεί να φανεί πολύ ελκυστικό, αλλά μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε περαιτέρω τριχόπτωση για να έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αν δεν υποβληθείτε σε διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών στη σωστή φάση της τριχόπτωσης, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά μπορεί να προβάλουν μια περίεργη εμφάνιση. Απλά σκεφτείτε για μια στιγμή, αν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε την τριχόπτωση κάθε μέρα και υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών πολύ σύντομα, μετά από μια ορισμένη περίοδο η μεταμοσχευμένη περιοχή μπορεί να τείνει να αναπτύξει μια εμφάνιση που μοιάζει με ένα μοναχικό νησί. Από την άλλη πλευρά, αν έχετε ανεπαρκή προμήθεια μαλλιών δωρητή, πιθανότατα θα πρέπει να αναζητήσετε άλλες επιλογές διαθέσιμες για να δοκιμάσετε. Σε περιπτώσεις όπου οι περιοχές δότη παραμένουν αδύναμες και ανεπαρκείς για την παροχή της ποσότητας μαλλιών για τη μεταμόσχευση, θα οδηγήσουν σε δυσμενή έκβαση. Επειδή μόλις οι θυλακοειδείς μονάδες εξάγονται από την περιοχή δότη, αυτά τα θυλάκια τρίχας δεν μεγαλώνουν πίσω . Αν δεν έχετε επαρκή ποσότητα τριχοθυλακίων για να εξάγετε από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας, μετά την επέμβαση μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρή αραίωση των μαλλιών στον αυχένα του λαιμού σας.

Ένας άλλος παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο σε μια επιτυχημένη / ανεπιτυχή μεταμόσχευση μαλλιών, είναι η κύρια αιτία της τριχόπτωσης. Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης και θα διαγνώσει την αιτία της απώλειας μαλλιών σας. Μπορεί να σκέφτεστε "Μετά από όλα, η τριχόπτωση είναι η απώλεια μαλλιών", είναι ο βασικός λόγος για την απώλεια μαλλιών που είναι σημαντικό; Τελικά θέλετε να ανακτήσετε τα μαλλιά σας. Ενώ η απώλεια μαλλιών δεν είναι πάντοτε μόνιμη. Συνολικά, μπορεί να μην χρειάζεστε την μεταμόσχευση τρίχας. Για παράδειγμα, εάν η απώλεια μαλλιών σας οφείλεται σε άγχος, έχετε ακόμα μια πιθανότητα. Η απώλεια μαλλιών που βιώνεται από το άγχος είναι γενικά προσωρινή, για το λόγο αυτό η διεξαγωγή μεταμόσχευσης μαλλιών FUE ή DHI σε περιοχές εξομάλυνσης που εκτίθενται σε προσωρινή απώλεια μαλλιών μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μιας περίεργης εμφάνισης αποσπασματικής εμφάνισης στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης, ο γιατρός σας θα εξετάσει καθώς και να αξιολογήσει όλα αυτά τα στοιχεία και πέρα. Αυτή η λεπτομερής αξιολόγηση θα καθορίσει την καταλληλότητά σας για μεταμόσχευση μαλλιών και την πιθανότητα επιτυχίας των αποτελεσμάτων.

4. Ανησυχία στις κλινικές μεταμόσχευσης τρίχας

4. Ανησυχία στις κλινικές μεταμόσχευσης τρίχας

Όπως συμβαίνει με κάθε επάγγελμα, δυστυχώς,οχι όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στον ιατρικό τομέα είναι επίσης πάντα καλοί και ειλικρινείς. όπως και η διεξαγωγή έρευνας στο επίπεδο της εμπειρίας του γιατρού, πρέπει επίσης να διεξάγετε έρευνα για να αξιολογήσετε την αξιοπιστία των κλινικών για τη μεταμόσχευση μαλλιών. Τελικά, θα θέλετε να προχωρήσετε με έναν γιατρό μεταμόσχευσης μαλλιών ο οποίος είναι ειλικρινής και όχι Κοιτάζοντας  τα χρήματά σας. Μια κλινική για τη μεταμόσχευση τρίχας που ανησυχεί μόνο για την απόκτηση χρημάτων από εσάς, δεν θα αποδώσει σημασία στην ευημερία σας, την υγεία σας και για να σας παρέχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών. Από την άλλη πλευρά, ένας εξειδικευμένος χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών της FUE και το προσωπικό θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις ανησυχίες και τις απαιτήσεις σας. Κατά τη διάρκεια της ιατρικής σας εξέτασης, θα θέλατε την παρουσία ενός γιατρού και προσωπικού με τον οποίο θα μπορούσατε να βασιστείτε και να μιλήσετε, αντί να είστε γύρω από ανθρώπους που δεν κάνουν καν την παραμικρή προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής σας, εάν αισθανθείτε ότι κάτι λείπει, μη διστάσετε να εξετάσετε άλλες επιλογές. Τέτοιες αναξιόπιστες κλινικές που δίνουν προτεραιότητα στα δικά τους εμπορικά συμφέροντα ξεχωρίζουν με «αριθμόυς» και όχι με ποιότητα. Προωθούνται με το να δηλώνουν ότι θα μεταμοσχεύσουν μεγάλο αριθμό μοσχευμάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση όπου οι χειρουργοί μεταμόσχευσης μαλλιών δεν συλλέγουν τον αριθμό των μοσχευμάτων που είχαν καθορίσει αρχικά, δεν πρέπει να είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Φυσικά, καθώς δεν μπορείτε να μετρήσετε κάθε μόσχευμα που εξάγεται, μπορεί να μην μπορείτε να μάθετε τον ακριβή αριθμό. Για το λόγο αυτό, η φήμη του γιατρού και της κλινικής καθώς και οι ανασκοπήσεις των ασθενών είναι εξαιρετικά σημαντικές. Δεν θα θέλατε να χύσετε χρήματα κάτω από την αποχέτευση ή να στερηθείτε από ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα μεταμόσχευσης τρίχας.

5. Λάθος Κατανόηση

5. Λάθος  Κατανόηση

Το ζήτημα που θα αναφέρουμε εδώ δεν είναι στην πραγματικότητα μια «αποτυχία». Η χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνο το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, στη συνέχεια αρχίζει η μετεγχειρητική φάση ανάκαμψης, η οποία είναι μια διαδικασία που παρατείνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μερικοί άνθρωποι τείνουν να βιαστούν σε συμπεράσματα, δηλώνοντας ότι η επέμβαση είναι ανεπιτυχής πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία και χωρίς να δοθεί καμία πιθανότητα ανάπτυξης μαλλιών. Μπορείτε να περιμένετε να δείτε τα ορατά αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών εντός 12 μηνών ή και περισσότερο και μερικές φορές μπορεί να αυξηθείτε ανυπόμονα ή να αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα. Θέλοντας να δούμε αξιοσημείωτα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν είναι απολύτως φυσιολογικό. Πριν από τη διαδικασία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τον ιατρικό σας σύμβουλο  για το τι θα πρέπει να αναμένουν οι μεταμόσχευσης μαλλιών τους επόμενους μήνες, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις.

Τελικά σχόλια:

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών, αρκεί να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα αυτά τα ζητήματα πριν από τη λήψη μέτρων. Το κρίσιμο σημείο είναι να βρείτε μια κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών και έναν ειδικό εμφυτευμάτων τρίχας όπου θα βρείτε τις απαντήσεις των ερωτημάτων σας και αυτό θα παράγει επιτυχή αποτελέσματα. Αν ψάχνετε για μια κλινική για την μεταμόσχευση μαλλιών στην Τουρκία η οποία διεξάγει επιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ζητήσετε συμβουλή στη κλινική του Dr. Serkan Aygin. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον Dr. Serkan Aygin ή τους ιατρικούς του συμβούλους για οποιεσδήποτε ερωτήσεις θα θέλατε να ζητήσετε και να λάβετε ενδεδειγμένες πληροφορίες σχετικά με ένα εξατομικευμένο σχέδιο μεταμόσχευσης μαλλιών.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.