Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

Διατροφή | Περίοδος αποκατάστασης και φροντίδα Dr Serkan Aygın Clinic 2020-06-01 11:50:51

Όταν ένα άτομο αποφασίσει να μεταμοσχεύσει τα μαλλιά, αρχίζει να προετοιμάζεται για τηv επέμβαση , τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
Σε αυτή τη διαδικασία, το άτομο συνήθως προσπαθεί να βρει το καλύτερο κέντρο μεταμόσχευσης μαλλιών, λαμβάνοντας πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Δεδομένου ότι το κέντρο μεταμόσχευσης μαλλιών που επιλέγετε θα επηρεάσει άμεσα την επιτυχία της επέμβασης, σας συνιστούμε να προχωρήσετε σε μια ολοκληρωμένη έρευνα και να μην βιαστείτε.

Τρία στάδια μεταμόσχευσης μαλλιών.;

Η προετοιμασία, η επέμβαση και η μετεγχειρητική διαδικασία θα έχουν διαφορετική δυναμική και οι απαιτήσεις τους θα είναι διαφορετικές.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία της θεραπείας από την αρχή έως το τέλος της θεραπείας.
Για το λόγο αυτό, πρέπει να δίνεται σχολαστική και προσοχή σε όλα τα στάδια μιας διαδικασίας μεταμόσχευσης μαλλιών
Αν και έχει γίνει μια τεχνικά επιτυχημένη επέμβαση, τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν ακολουθώντας τους κανόνες της μεταμόσχευσης μαλλιών και φροντίζοντας τον ασθενή.

Εντάξει, αναρωτιέστε ποια θα είναι η διαδικασία;

Αυτό που πρέπει να δώσετε προσοχή μετά τη μεταμόσχευση τρίχας και τι πρέπει να περιμένετε να έχετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες εξ ονόματος αυτού του άρθρου στο όνομα της μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών θα εξετάσει το θέμα κάτω από 2 επικεφαλίδες

  1. Διατροφή
  2. Περίοδος αποκατάστασης και φροντίδα

Διατροφή

Ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συστάσεις που έδωσε ο γιατρός σας μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, φροντίζοντας τι τρώτε μαζί με αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των υγιούς νέων τριχοθυλακίων.
Σε αυτή τη διαδικασία, όταν είστε προσεκτικοί σχετικά με τη διατροφή, επιλέγοντας τρόφιμα χρήσιμα για τα μαλλιά, θα βοηθήσετε να αυξήσετε το ρυθμό αναγέννησης των κυττάρων μετά τη φύτευση και να συντομεύσετε τον μετεγχειρητικό χρόνο αποκατάστασης.

Είστε ότι τρώτε!

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

Επομένως, η συμμετοχή σε μια υγιεινή διατροφή θα έχει σίγουρα κάποια επίδραση στους νεοαμφιβλησμένους θύλακες των τριχών.
Όταν η διατροφική σας ρουτίνα στερείται μικρο-και μακροσκοπικών θρεπτικών ουσιών (μέταλλα, βιταμίνες, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα), μπορεί να εμφανιστούν δυσλειτουργίες κυτταρικής μεμβράνης. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον κανονικό κύκλο ζωής των μαλλιών και να αποτρέψει την ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας και πάλι προκαλώντας την απώλεια μαλλιών μετά τη μεταμόσχευση τρίχας.

Για να αποκτήσετε υγιή θυλάκια των τριχών, μπορείτε να αλλάξετε τη διατροφή σας με τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:

A. Β-Συμπληρωματικές Βιταμίνες:

Οι βιταμίνες B-Complex όπως το Β7 (Βιοτίνη) και η Β12 παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δομή των μαλλιών, την ποιότητα και την υγιή ανάπτυξη
Αυτές οι βιταμίνες παρέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των θύλακες των τριχών, και υποστηρίζουν το μεταβολισμό των θρεπτικών ουσιών.
Για το λόγο αυτό, οι γιατροί συστήνουν συχνά τη συμπλήρωση βιταμινών Β-Complex στους ασθενείς τους μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Τα πλούσια σε βιταμίνη Β τρόφιμα μπορούν να απαριθμηθούν ως εξής: κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, μπανάνα, αβοκάντο, καστανό ρύζι, καρύδια και αυγά.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

B. Ψευδάργυρος

Σε περιπτώσεις ανεπάρκειας ψευδαργύρου, η αραίωση μαλλιών και η τριχόπτωση αποτελούν σοβαρό πρόβλημα
Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε συμπληρώματα ψευδαργύρου μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Ψευδάργυρος επίσης? η επισκευή των ιστών, η παραγωγή κολλαγόνου, ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων και η ανάπτυξη, η ορμονική ισορροπία, η απορρόφηση βιταμινών και η σύνθεση πρωτεϊνών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Μερικά τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο: αρνί, ρεβίθια, γαρίδες, δημητριακά ολικής αλέσεως, σπανάκι, αυγά και ψάρια.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

C. Σίδερο

Όπως η έλλειψη ψευδαργύρου, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.
Ο σίδηρος ενισχύει την υφή των μαλλιών ενισχύοντας τα μαλλιά, βοηθώντας τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στης θύλακες των τριχών και στο τριχωτό της κεφαλής
Χάρη σε αυτή τη σημαντική λειτουργία του σιδήρου, οι ασθενείς θα είναι σε θέση να επιτύχουν αποτελέσματα που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.
Με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο σίδηρος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ο χρόνος αποκατάστασης θα επιταχυνθεί μετά τη λειτουργία της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο; σπανάκι, φασόλια, μοσχάρι, στρείδια και συκώτι.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

D. Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Καθώς επιταχύνει την επούλωση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη, είναι πολύ αποτελεσματικό στο πέρασμα των ουλών. Μόλις τα τραύματα στην περιοχή δότη και την μεταμοσχευμένη περιοχή έχουν επουλωθεί, το έλαιο βιταμίνης Ε μπορεί να εφαρμοστεί για να μαλακώσει τον ιστό και να βελτιώσει την ποιότητά του.

Μερικά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε: αμύγδαλα, αβοκάντο, σπανάκι, ηλιόσποροι και ελαιόλαδο.

E. Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό, έχει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στη θεραπεία των τραυμάτων.
Η βιταμίνη C συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, το οποίο είναι υπεύθυνο για την κηλίδωση τρίχας και την απώλεια μαλλιών.

Τα πλούσια σε βιταμίνη C τρόφιμα μπορούν να απαριθμηθούν ως εξής: Ποικιλία πιπεριών, λάχανο, ακτινίδιο, μπρόκολο, μικρά μούρα και εσπεριδοειδή.

F. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη
και την ανάπτυξη όλων των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των θύλακες των τριχών.
Η βιταμίνη Α είναι επίσης αποτελεσματική στην παραγωγή σμήγματος, μια ουσία παρόμοια με λιπώδη ιστό που ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και κάνει τα μαλλιά υγιή.
Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών καθώς και ξηρό και φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής (ο κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής είναι μια προσωρινή παρενέργεια μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών).

Μερικά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α:  καρότα, γλυκοπατάτες, συκώτι βοδινό, λάχανο, σπανάκι και κολοκύθα.

Ένα πράγμα που σας προτείνουμε να προσέξετε είναι το επίπεδο χοληστερόλης σας.
Όταν μειώνετε το λίπος από τη διατροφή σας, οι τιμές LDL (κακή χοληστερόλη) θα μειωθούν και οι τιμές σας HDL (καλή χοληστερόλη) θα αυξηθούν.
Όταν τα επίπεδα χοληστερόλης διατηρούνται εντός ισορροπημένων ορίων, παρέχεται τόσο μετεγχειρητική επούλωση πληγών όσο και υγιής ανάπτυξη τριχών.

Διαδικασία και Συντήρηση Θεραπείας

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι κανόνες της ασηψίας-αντισηψίας που εφαρμόζονται σε κάθε είδους μικροχειρουργική επέμβαση ισχύουν επίσης για τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Ο κίνδυνος μόλυνσης θα είναι πολύ χαμηλός εάν η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιηθεί σε αποστειρωμένη και κατάλληλη κατάσταση.

Αν και η διαδικασία επούλωσης μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή, καλύπτει περίοδο περίπου 1 έτους.
Οι πρώτες τρεις ημέρες μετά την επέμβαση είναι πολύ σημαντικές.
Μπορεί να υπάρχει κάποιος πόνος κατά την πρώτη νύχτα, αλλά εάν χρησιμοποιείτε το φάρμακο για τον πόνο που συνταγογραφείται από το γιατρό σας, μπορείτε να έχετε μια άνετη νύχτα.

Πρέπει να ξαπλώνετε στην πλάτη σας όσο το δυνατόν περισσότερο τις πρώτες ημέρες μετά τη φύτευση και να μην κάνετε καμία επαφή με την περιοχή φύτευσης.
Την επόμενη μέρα μεταμόσχευσης μαλλιών, θα σας καλέσουν στην κλινική για την αφαίρεση του επίδεσμου και το ντύσιμο.
Στη συνέχεια, οι πρώτες τρεις ημέρες του φαρμάκου για την ανακούφιση των οιδήματος του γιατρού σας αρκούν.

Για τις πρώτες 3 ημέρες, μπορεί να υπάρξουν μικρές αιμορραγίες στην περιοχή όπου φυτεύονται οι θύλακες των τριχών και στην μεταμοσχευμένη περιοχή.
Προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός φλεγμονής, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τακτικά την αντιβιοτική θεραπεία που παρέχεται από το γιατρό σας για τις πρώτες πέντε ημέρες μετά την επέμβαση.

Το αλκοόλ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Επειδή το αντιβιοτικό αναμειγνύεται απευθείας με το αίμα σας, μπορεί να επηρεάσει τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε και μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες.
Εφόσον το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά τη διαδικασία επούλωσης, συνιστάται να μην καπνίζει για τουλάχιστον 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Στο τέλος των πρώτων τριών ημερών αρχίζει η πρώτη διαδικασία πλύσης.
Θα πρέπει να εκτελέσετε τη διαδικασία πλύσης από την τρίτη ημέρα με μια ειδική λοσιόν φροντίδας και σαμπουάν που συνιστά ο γιατρός σας για 15 ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες.
Με την κανονική διαδικασία πλύσης, οι κρούστες που σχηματίζονται μετά τη σπορά θα μαλακώσουν και θα χυθούν τελείως στο τέλος της 15ης ημέρας

Τα βαρύ και συναρπαστικό σπορτ θα πρέπει να αποφεύγονται για τουλάχιστον 1 μήνα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Επειδή τα αθλήματα προκαλούν αύξηση της πίεσης του αίματος και του καρδιακού ρυθμού
Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία των μικροκαναλίων και βλάβη των θυλάκων της τρίχας.
Συνιστούμε να παραμείνετε μακριά από δραστηριότητες που θα σας κάνουν να κουραστείτε και να ιδρώσετε για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε ελαφρά βήματα με βηματοδότηση που δεν θα σας κάνουν να κουραστείτε και να ιδρώσετε μετά από 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση.
Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, θα πρέπει να προστατεύσετε την περιοχή φύτευσης από το φως του ήλιου για περίπου 2 εβδομάδες. (θα πρέπει να είναι 2 μήνες)
Όταν βγείτε έξω, μπορείτε να φορέσετε ένα καπέλο που δεν θα σφίξει το κεφάλι σας.
Μέχρι τον πρώτο μήνα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, θα έχετε αφήσει πίσω σας μια σημαντική διαδικασία.

Σε αυτό το στάδιο, θα ήταν σκόπιμο να μιλήσουμε για «έκχυση σοκ.

Τα μαλλιά σας θα ρίξoυν έξω σε λίγες εβδομάδες μετά τη φύτευση.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς το 90% των ασθενών περνούν από αυτό το στάδιο.
Αυτό οφείλεται στη μετάβαση των μοσχευμάτων στη φάση ύπνου (telogen) ενεργοποιώντας τον αμυντικό μηχανισμό λόγω του τραύματος κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Τα φυσαλωτά σας θα αρχίσουν να αυξάνονται με υγιή τρόπο εισάγοντας τον νέο κύκλο ανάπτυξης ξεκινώντας από 2 έως 4 μήνες.

Σας συνιστούμε να είστε υπομονετικοί σε αυτή τη διαδικασία.

Μετά τον τέταρτο μήνα, τα μαλλιά σας θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο και θα αρχίσουν να σχηματίζουν τη δομή τους.
Από τον 8ο μήνα, θα δείτε ότι τα φυτεμένα σας  μαλλιά θα παχύνουν και θα ανεβαίνουν. Περίπου ένα χρόνο μετά την επέμβαση, τα φυτεμένα μαλλιά  σας  θα είναι πιο φυσικά και θα μοιάζουν με τα υπάρχοντα μαλλιά σας.

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μπορείτε αμέσως να δείτε τις φωτογραφίες πριν και μετά αμέσως μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα. Θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.